פענוח תוצאות בדיקת שדה ראייה +oct

דיון מתוך פורום  בריאות העין

31/12/2014 | 21:13 | מאת: יוסי

בתוצאות בדיקת שדה ראייה:שדה תקין. תוצאות בדיקת oct :עין ימין-מבנה רשתית ושקע פוביאלי שמורים,עובי הרשתית המקולרית מגיע ל274 מקרון(ספקטרליס). עין שמאל-כנ"ל," " " ל272 " " בדיקת oct של עצבי הראייה:עין ימין-סיגנל טוב,עובי ממוצע של rnfl מתחת לנורמה עם הדקקות מובהקת ברביע תחתון+הידקקות גבולית ברביע טמפורלי.עין שמאל:כנ"ל+רביע טמפולרי(ללא המילה "גבולי").ממוצע הנמדד:74 מקרון בימין ו74 בשמאל, מה משמעות התוצאות ומה הפתרונות?

יוסי שלום רב, יש לפנות לרופא המטפל עם התוצאות לפענוח והסברים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין