בעיות בראייה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/12/2014 | 23:15 | מאת: מירי

כמעט בת 44, בזמן האחרון מרגישה טשטוש בראייה מקרוב, לעתים אף סוג של רגישות ואי נוחות באזור מעל העיניים, פרט להנ"ל אני רואה נקודה שחורה בשתי העיניים, כמו יתוש שחור וקטן תופעה לא קבועה באה וחולפת לסירוגין. לאבי יש מחלת רטיניטיס פיגמנטוזה. שאלתי היא האם יש קשר? או האם זו תופעה של "גיל"? האם ההמלצה היא לגשת לבדיקת עיניים? תודה.

מירי שלום רב, עלייך לעבור בדיקת משקפיים לקרוב ולקבל מרשם למשקפי ראיה לקרוב. עקב הגיל וחולשת המיקוד לקרוב אין קשר עם רטיניטיס פיגמנטוזה אך כדאי פעם אחת לעבור בדיקת רשתית. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין