רטיבות או דמעות בעיין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

17/12/2014 | 15:50 | מאת: איציק

כאשר יש דמעות או רטיבות בעיין מה מומלץ לעשות? מה זה דרכי שטיפה עם מה לשטוף.תודה.

23/12/2014 | 09:20 | מאת: ד"ר ישי פאליק

איציק שלום רב ראשית יש לאבחן את המקור לדמעת האם מדובר בדמעת משנית ליובש או שמא משנית לחסימת דרכי הדמעות. משאלתך נראה שאובחנה חסימה בדרכי הדמעות. דרכי הדמעות מתחילות בחור ניקוז קטן שנמצא בשולי העפעפיים קרוב לאף וממשיכות לשק הדמעות שמתנקז לאף. חסימה שכזו ניתן לאשש או לשלול ולעיתים אף לפתוח באמצעות שטיפה עדינה שמבצע רופא העיניים במרפאתו או אכן דרכי הדמעות סתומים והסימפטומים מפריעים ושטיפה אינה פותחת אותן הרי שלעיתים הפתרון הינו כירורגי. בכל מקרה ממליץ להתייעץ עם רופא עיניים- אוקולופלסטיקאי שמומחה בדרכי הדמעות

מנהלי פורום בריאות העין