שאלה בנוגע לקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/12/2014 | 15:32 | מאת: אסף א

אני סובל בשני העיניים בקרטוקונוס. אני מרכיב עדשות היברידיות בכל יום. אין לי כרגע משקפיים אך אני רוצה לעשות כיוון שעדשות זה קשה עבורי כל הזמן. לפי איך שהסבירו לי להתאים משקפיים לסובלים מקרטוקונוס זה לא יעיל במיוחד ועוד במיוחד כאשר יש לי צילינדר גבוהה, השאלה שלי כזאת, כאשר האופטומטריסט בדק איזה עדשות מתאימות לי לעיניים הוא הרכיב לי משקפיים על העיניים ושינה כל פעם עדשות עד שהוא מצא את החדות המקסימלית בעין וכך הוא עשה בשני העיניים כדי להזמין לי את העדשות המתאימות. אני מעוניין לדעת אם אני יעשה משקפיים אז החדות שאני אראה דרך המשקפיים זה כמו החדות שהוא הגיע איתי במשקפיי התאמה שהוא בדק בשביל להזמין לי את העדשות? כלומר החדות של המשקפיי בדיקה זה יהיה אותו החדות של המשקפיים שאני אקבל? תודה!

אסף שלום רב, אם הבדיקה של המשקפיים נעשתה בעת הרכבת עדשות מגע הרי כן זהו אותו מספר. אך להתאים משקפים לקרטוקונוס בלי עדשות מגע זה לא יעיל. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין