השלכות ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/12/2014 | 10:55 | מאת: rrw

מדוע חוזר קטרקט בעין שנותחה? האם ניתוח חוזר יעזור? או שיש צורך בכל שנה לחדש את הניתוח?

16/12/2014 | 11:06 | מאת: ד"ר אורי מלר

שלום רב, קטרקט אינו חוזר. יש מושג שנקרא "קטרקט שניוני" בו מתפתחת לאחר הניתוח עכירות מאחורי העדשה המושתלת. במצב זה יש טיפול קצר ופשוט, כמעט ללא סיכון הכולל ניקוי בלייזר את האזור העכור. מדובר בטיפול שאורך כ- 20-30 שניות, ומבוצע ללא צורך בהרדמה בישיבה, במרפאה ולא בחדר ניתוח. לאחר ביצוע הטיפול, הסיכוי שיחזור שוב נמוך מאוד. בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין