פזילה אצל ילד

דיון מתוך פורום  בריאות העין

14/12/2014 | 16:19 | מאת: שרית

בני בן 4 ומאז היותו בן שנתיים וחצי ראיתי אצלו פזילה במצבים מסויימים, בדרך כלל הכל בסדר אך יש רגעים שפתאום ממש בולט שיש פזילה, בביקור אצל 2 רופאי עיניים אמרו שאין שום פזילה, יש לו מס' 4+ ואני עדיין ממשיכה לעיתים לראות את הפזילה, האם יש סיכוי שבאמת אין פזילה? אם כך איך זה שאני ועוד אנשים רואים אותה לפעמים? ישנם גם תמונות שבהן רואים זאת בבירור, איך בודקים דבר שהרופאים טוענים שלא קיים?

<p>שלום לך שרית, לילד עם 4+ אני ממליץ להרכיב משקפיים. הסיבה לפזילה היא עקב נסיון של הילד לתקן את הראיה בעזרת שרירים תוך עיניים המשפיעים על שרירי גלגל העין וגורמים לפזילה. הפזילה מחמירה בדרך כלל במבט לקרוב. מומלץ לפנות לרופא עיניים מומחה לילדים או לאורטופטיסטית ולבצע בדיקת ראייה תחת הרחבת אישונים. בהצלחה, לילה טוב.</p>

מנהלי פורום בריאות העין