ניוון רישתית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

14/12/2014 | 18:39 | מאת: סמדר

שלום רב אבי בן 82 לא רואה בעין אחת כתוצאה ממנגיומה. בעינו השניה נותח ניתוח קטרקט לפני כחצי שנה, לאחר הניתוח גילינו שסובל מניוון ברשתית ובנוסף סובל מדלקת עפעפיים. מה ניתן לעשות במקרה של ניוון ברשתית? תודה

סמדר שלום רב, לגבי ניוון מרכז הרשתית(AMD) יש לעבור צילום של הרישתית מסוג OCT במידה ומדובר בתהליך אקטיבי הנקרא AMD רטוב, עם צמיחת כלי דם, ניתן להשתמש בזריקות של חומר הנקרא AVASTIN. אם התהליך הוא יבש אין כל טיפול ספציפי. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין