ראייה ממש מטושטשת בחושך , ואחרי מחשב

דיון מתוך פורום  בריאות העין

14/12/2014 | 17:02 | מאת: ויקית

שלום דוקטור אני בת 18:-) ויש לי ראייה מינוס 1 וחצי במשקפיים , אבל אני לא לובשת משקפיים אף פעם . כשאני על המחשב או הפלאפון ואז מסתכלת למשל על הארון או למרחק אני רואה מטושטש ממש , כשאני לא על המחשב הראייה יותר טוב . ועוד מה , בצהריים אני רואה מצויין וכאילו הראייה משתפרת ואני רואה יותר טוב ממינוס 1 , אבל בערב מטושטש וכאילו מינוס 1 וחצי הזה חוזר , מה התופעות הללו תודה !

היי ויקית, במהלך היום האישון צר ועדשת העין עושה אקומודציה מיקוד) ומאפשרת לראות יחסית טוב. בערב, כאשר האישון מתרחב, יכולת זו מופחתת והראיה פחות טובה ומכך בא לידי ביטוי המספר שיש לך -1.5. בהצלחה לילה טוב.

מנהלי פורום בריאות העין