עיניים דומעות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/10/2013 | 19:18 | מאת: מירב

שלום, אני מרכיבה עדשות מגע מזה כ 14 שנים,לאחרונה אני סובלת מעין שמאל שדומעת.לפני כשבוע הייתי אצל רופא עיניים שהביא לי טיפות "ריפרש" ואמר שהדבר נובע מאלרגיה,שמתי את הטיפות במשך כשבוע ולא חל שינוי. היום ביקרתי אצל רופא אחר,הרופא אמר שעליי לשים טיפות נגד אלרגייה במשך חודשיים וטיפות נגד דלקת במשך שבועיים,והודיע לי שהדמעות נובעות עקב אלרגיה לעדשות. השאלות שלי הן,כיצד הוא אמור לדעת למה העין אלרגית? האם לאחר חודשיים ניתן יהיה לשוב ולהשתמש שוב בעדשות? תודה

13/10/2013 | 21:54 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום מירב, רוב הסיכויים שהסיבה לגירוי היא בשל עדשות המגע. נראה לי שכוונת הרופא לא הייתה לאלרגיה לחומר ממנו עשויות העדשות אלא לגירוי הנוצר מעצם נוכחותן בעין. בכל מקרה, ההמלצה היא להפסיק בשלב הראשון את הרכבת עדשות המגע, להשתמש בתחליפי דמעות (יש סוגים רבים טובים גם פרט לרפרש) עד שיחלוף כל הגירוי, ורק אח"כ לנסות שוב. יתכן גם שהעדשות הספציפיות האלו אינן מתאימות לעיניך. בברכה, ד"ר אסף קרץ

מנהלי פורום בריאות העין