שאלה לגבי חוסר שליטה על רוק

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

17/07/2016 | 00:05 | מאת: אני

שלום, אבי בן ה-80 עבר אירוע מוחי לפני שנתיים ונפגע לו צד שמאל של הפה ורגל שמאל ויד שמאל. בזמן האחרון יש לו פחות שליטה על הרוק שמצטבר לו בפה, ונוזל לו כל הזמן מהפה. אימי פנתה לקלינאית תקשורת, שהיו אצלה לפני כשנה, והיא אמרה שאין מה לעשות. מציק לי, שאבי שם לב לזה וזה מפריע לו. הוא גם שם לב שהוא לא מצליח לקרוא כמו פעם וזה מטריד אותו ונותן לו הרגשה קשה שמשהו לא בסדר איתו. אני שמחה שהוא שם לב לזה, אבל הייתי רוצה לדעת איך ניתן לעזור לו.

שלום, לגבי נזילת הרוק - לא ברור לי מדוע 'אין מה לעשות'. בד"כ תרגול + מודעות למצב מצמצמים את הבעיה. בקשר לקריאה - צריך לבדוק מה הסיבה: בעיית ראייה (קטרקט?), קושי בריכוז, דיכאון ברקע? כדאי להתחיל אצל רופא עיניים, ואם יש צורך אוכל להפנות אותך לאופטומטריסט המתמחה בבעיות ראייה שמקורן נוירולוגי. זאב

17/07/2016 | 12:05 | מאת: אני

הוא סובל מדמנציה ואולי זה משפיע? גם כשהוא מתפלל ,הוא מאבד את המעקב אחר הקריאה. למי אוכל לפנות לגבי הרוק? כי קלינאית תקשורת דרך קופת חולים אמרה שאין מה לעשות...

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי