אירוע מוחי - חולשה ועייפות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

26/05/2016 | 15:10 | מאת: ג'קי

אמא שלי עברה אירוע מוחי לפני כשלושה חודשים. עברה שיקום בבית חולים וכעת מקבלת בבית פעמים בשבוע פיזיותרפיה. כמה שאלות: 1. היא מרגישה חלשה מאוד וכמעט בלי אנרגיה. ברור לי שזה רוב לוודאי כתוצאה מהאירוע. השאלה היא האם ניתן לעשות משהו כדי להפחית את תחושת החולשה והכבדות ? 2. האם כדאי להביא לה עוד פיזיותרפיה הביתה בנוסף למה שאנחנו מקבלים ? האם זה לא ייצור עומס ? תודה ג'קי

ג'קי שלום, הנושא של חולשה ועייפות לאחר אירוע מוחי שכיח מאוד ואינו פשוט כפי שאולי נראה במבט ראשון. מאחר שהשאלה חוזרת אני כותב עכשיו מאמר קצר שיסביר את הגורמים ופתרונות אפשריים. מעריך שיפורסם בשבוע הבא. בקשר לכמות הפיזיותרפיה, פעמיים בשבוע 1/2 שעה נטו (בהנחה שמדובר בטיפול שמקבלת דרך הקופה) זה כמעט כלום. אם היא לא פעילה מעבר לטיפולים הללו בהחלט אפשר ורצוי להוסיף - יש מספיק זמן בשבוע כדי לרווח הטיפולים ולאפשר מנוחה מספקת. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי