אפאזיה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

28/03/2015 | 08:03 | מאת: לאה

בן זוגי, בן 63, עבר שבץ לפני כחצי שנה. בהתחלה היה משותק בצד הימני ולא דיבר מהרגע הראשון. עבר שיקום באשפוז בתל השומר וכרגע מתהלך, מפעיל את יד ימין אך מתקשה.הדיבור כמובן הוא החלק הקשה יותר. יש שיפור אך איטי מאוד. לאחר המתנה לאישפוז יום שבמהלכה טופלנו בססיות ועבדנו גם בבית, התחיל השבוע שיקום יום. מאוד מתוסכל מחוסר היכולת לדבר. האם יש דברים נוםפים שאני יכולה לעשות כדי לעזור לו? תודה מראש, לאה.

כן. אימון של המוח ע"י נוירו-ביופידבק וייתכן שגם גירוי מגנטי עמוק (deep TMS) יכולים לעזור. זאב

05/06/2015 | 20:11 | מאת: אביבית

באיזה מסדרת אפשר לבצע את הנוירו ביופידבק וגירוי מגנטי עמוק? האם במקומות כמו בית לוינשטיין זה קיים או רק פרטי?

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי