שבץ קשה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

22/11/2014 | 11:08 | מאת: ורד

שלום רב, סבתא שלי, בת 88, עברה אירוע מוחי קשה לפני 3 ימים (ברקע יתר לחץ דם ופרפור לבבי). היא כרגע נמצאת בבלינסון. צד שמאל של גופה משותק והיא מגמגמת ואינה מצליחה לפקוח עיניים: נדמה שהיא ישנה אבל תודעתה לא נפגמה והיא קוראת לבני המשפחה בשמם ומבקשת בקשות שונות (לאכול, לרדת מהמיטה ועוד). שאלותיי הן: מהו מצב השינה-עירנות הזה? האם היא בת - שיקום? (בבית החולים נאמר לנו שמחר תתקבל החלטה האם לשלוח אותה לשיקום או לבית אבות), האם אפשר להתעקש על שיקום?. אציין שלפני האירוע היא תפקדה בביתה באופן מלא ויכולותיה השכליות היו גבוהות לגילה.

ורד שלום, אין לי נתונים כדי לקבוע אם סבתך מתאימה לעבור שיקום כרגע. בד"כ האינטרס של האדם שעבר אירוע מוחי הוא לעבור שיקום. לא חייבים לקבל את ההחלטה של קופת החולים - ניתן לערער עליה. פרטים בנושא ניתן לקבל בעמותת 'נאמן'. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי