פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

בפורום זה יינתנו תשובות על שאלות הנוגעות לשיקום לאחר אירוע מוחי, כגון: כיצד משתקמים לאחר אירוע מוחי? מהם שלבי השיקום? עד כמה אפשר להשתקם לאחר אירוע מוחי קשה? כיצד משפרים את ההליכה לאחר אירוע מוחי? עד כמה ניתן לשקם את תפקוד היד לאחר האירוע? .
2866 הודעות
2351 תשובות מומחה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

17/04/2024 | 16:34 | מאת: אירוע מוחי זעזוע מוח?אלציימר? מה מה ניראה באמת שיש לי

בשנת 21 בדרך לעבודה נפלתי בתוך האוטבוס אני חושבת היתה מין מדרגה אך לא כי ביגלל שליפני כן חלקן אים מדרגה או בלי.עפתי לצידו השני של האוטובוס קיבלתי מכה חזקה בראש בצד שמאל שמעתי ואחר כך נפילה לא זוכרת כמה זמן נישכבתי על הריצפה בעודי שומעת מי שקורא לי גברת גברת את בסדר מה נפלת אחר כך קמתי שאלתי מה השעה אמר רוצה אני אזמין אנבולנס אמרתי לא לא אני מאחרת ותוך כדי הולכת לעבודה אים כאבי תופת בראש לאחר מיכן ציפצופים כטינטון עידכנתי את האחרית שלי ואמרתי לה שאנסה לקחת כדור תוך כדי בכי המשכתי לעבוד שבוע שבוע וחצי בערך קיבלתי כמו מכות חשמל יד שמאל בקושי מתפקדת רועדת מאד וכואבת בנוסף תוך כדי חטפתי גם דאבת שרירים וגם תיסמונת תעלה קרפלית בלטי דיסק בצוואר ופריצה ב24 אים תחנונים למרפאה לרופא עצמו למומחים שלחו אותי לבדיקת מוח רשום הבולטים שמוקדים עדינים בחומר הלבן היפראינטנסים בT2 וFLAIR לא ספציפים והדגשה קלה של חריצי המוח לא ספציפים מאד מודאגת יש לי נורולוגית ביום ראשון שצריכה להחזיר תשובות למה בכל זאת אני עדין ככה סובלת מהיד שמקבילה אותי למרות שעובדת אבל בכח אשמח לכיוון משהוא מה שצריך בהמשך סובלת מבעיה קולגטיבית בעית ראיה שעלה ובעית שמיעה ודיבור קשה להבין את השפה בעיה בהליכה שיווי משקל הליכה אינטלגנטית אומרים שחוזרת על מה שאומרת מה זה יכול ליהיות בטח לא כלום

שלום, פורום זה עוסק בשיקום לאחר אירוע מוחי. מאחר שלא ברור מה הבעיה שעימה את מתמודדת, אני מציע שתמשיכי את האבחון המסודר עם רופאת המשפחה ועם הנוירולוגית. בברכה, זאב

18/04/2024 | 16:33 | מאת: RE: אירוע מוחי זעזוע מוח?אלציימר?

ביגלל שזה תאונות עבודה אחת ברגליים ואחד בראש 21 22 השנים האלה מיתיחסים אחרת תביעות פה ושם שהם בדרך הם אומרים שזה טרמור רעידה ראשונית ככה אומרים אבל לי זה נראה מה שרשמתי לא יכול ליהיות שאין כלום הרי מוגבלת ביד וברגלים ובשכחה אים זיכרון דברים לא מיתמצאת מחלק מקומות איך אפשר להיתיעץ איתך ממש כמה זה עולה העינין לא ציינת מחיר

שלום, אני לא הכתובת להתייעצות מסוג זה. כפי שכתבתי, אני מציע שתמשיכי את האבחון המסודר עם רופאת המשפחה ועם הנוירולוגית. בברכה, זאב

04/04/2024 | 09:49 | מאת: יעל

אמי עברה אירוע מוחי בחלק הימני של המוח לפני חודש ושבוע כתוצאה מקריש שהתמוסס וגרם לנזק בצד שמאל של הפנים לפני האירוע היתה צלולה ועדיין פעילה כעת היא במצב מוחי עם פגיעה בדיבור ובהבנה רוב הזמן היא עייפה ורוצה לישון היא נזקקת לחיתולים ואינה מוכנה לשתף פעולה למען החלמתה. יש לציין שמאז האירוע היא מקבלת אינסולין אך יש שיפור הדרגתי במספר היחידות שהיא מקבלת. שאלתי האם יש תקווה שהיא תחזור למצבה שלפני האירוע והאם אנו צריכים להכריח אותה לפעילות המתבקשת

שלום, אני לא חושב שאפשר להכריח אדם לעשות שיקום, אבל כדאי למצוא דרכים לעודד אותה לעשות פעילות כלשהי. כדאי לבדוק אם קיים דכאון ברקע, ואם רמת הסוכר מאוזנת (יכולה להשפיע גם על עייפות ועל מצב הרוח). בהצלחה, זאב

20/03/2024 | 15:34 | מאת: אןרי

בסד שנתיים אחרי אירוע מוחי ובכול בוקר קם תשוש מאוד מה עושים?

שלום, עייפות לאחר אירוע מוחי היא בעיה שכיחה. כתבתי על כך כאן: https://www.stroke-guide.co.il/impaired/tiredness-after-stroke/ וגם כאן: https://www.stroke-guide.co.il/impaired/tiredness-after-stroke-treatment/ בהצלחה, זאב

12/03/2024 | 02:31 | מאת: סאל

שלום אדבר בקצרה אני אחרי דימום במוח עברתי ניתוח avm עם נקז 2 ניתוחים נרשם בסיכום הרחבת חדרים במוח לא משמעותי , נשארתי בטיפול נמרץ שבועיים ושטחרתתי לבית עם תרופות אחרי זה הוצמנתי לצינטור מוחי נכנסו בעורקי צוואר גם נשארתי שבועים בטיפול נמרץ אחרי זה המשכתי עם אותם תרופות , ולאחר מכן הוזמנתי ל mri +mra והוזמנתי לביקור אצל הרופא המנתח , בדקת את הצילומים והוזמנתי לצינור אבחנתי , בצינטור הזה היה בהרדמה מקומית היה קשה למרות שכולם היה קשה נפשי ופיזי , אחרי הניתוח רשם הרופא המנתח כמה הערכת בסיכום הרופאי שלי הערכת פסיכטרית וקוגנטיבית ועוד הערכת נוירולגית , כל ההערות האלו הרופא המשפחה שלי מתנגד להם לתת לי הפניות להמשך טיפול אתן דוגמה בסיום האחרון של הרופא המנתח כתב שעלי לבצע בדיקות יומיות סוכר ולחץ דם , הרפוא לא לקח את זה ברצינות וחא נתן לי מענה עבור הבדיוקות ועבור ההערכות גם מתנגד לתת לי הפניות , עכשיו בסיכום הרופא המנתח אני אמשיך טיפול קרינתי נוירדולוגיה פולשנית בבלינסון , עכשיו התורים מאוד מאוד רחוקים כל הניתוחים שעברתי הם בטווח 7 חודשים כולל הכל הבדיוקת והכל , בנתיים אני מחכה לביקור רופאה בבלינסון ואמשיך איתו הטיפול הקרינתי בשלב זה מאס הניתוח הראשון יש לי בעיות בראיה ועיפות בראייה עייפות בדיבור ונהיתי עצבני מכל דבר , ומצד שני אני אבא ל 4 ילדים ובחור צעיר בן 36 , ומפתח לחזור לתפקד כרגיל לצאת לנשום אוויר לחזור לעבוד לאט לאט , מדי פעם יש לי סחרחורת וכאבי ראש , ולפעמים מרגיש כמו זרם חשמל תוקף , מאוד מפחד מזה , האם זה משהו טבעי ההתקף הזה , מה אעשה כדי לשפר את עצממי , לוקח כדורים בלי סוף , נגד פרכוסים ולשומנים ונקסיום , מה אתה מציע לעשות ואיך לצאת מהמעגל המפחיד אותי , נסיתי לחזור לעבודה אך לא הצלחתי סחרחורת ועייפות קשה , יש לך עצות מאעפה אתחיל , תודה רבה

שלום, אתה מתאר מצב מורכב שלא ממש ניתן להעריך בהתכתבות בפורום באינטרנט. לגבי העייפות שתארת, היא תופעה שכיחה אחרי אירוע מוחי, אם כי אצלך ייתכן שיש לה עוד סיבות. הנה משהו שכתבתי בנושא: https://www.stroke-guide.co.il/impaired/tiredness-after-stroke/ וגם זה: https://www.stroke-guide.co.il/impaired/tiredness-after-stroke-treatment/ חשוב מאוד לעבוד עם רופא משפחה שאתה סומך עליו. אם יש קושי מול הרופא הנוכחי, אפשר לשקול לעבור לרופא אחר. לגבי התרופות, אפשר לבדוק עם הרופא אם כל מה שאתה לוקח אכן הכרחי. יש גם רופאים שנותנים ייעוץ בנושא בתשלום. כדאי להתחיל לבנות סדר יום שכולל פעילות גופנית, תזונה טובה ומנוחה. פסיכולוג שיקומי יכול לעזור לארגן את החשיבה כדי שאפשר יהיה להתקדם בהדרגה. הדברים האלו יכולים לעזור להפחית את תחושת ה'הצפה' מכל כך הרבה אירועים בפרק זמן קצר, ולבנות תוכנית פעולה להמשך. בברכה, זאב

14/02/2024 | 13:36 | מאת: אירית

אבי בן 95 תפקד לבד די טוב לגילו ועם זאת הבאנו מטפלת. לפני כשבועיים עבר אירוע מוחין בצד ימין שפגע בהליכה, קוגנטיבית ובעיקר בבליעה ובדיבור. הוא כרגע עם זונדה. האם יש טיפול נוסף חדשני או תרגילים מיוחדים שיכולים להבטיח לנו להפטר מהזונדה

שלום, יש תרגילים שניתן לעשות כדי לשפר את יכולת הבליעה. מציע להתייעץ עם קלינאי/ת תקשורת שתבדוק את אביך ותתאים לו תרגילים המתאימים למצבו. בברכה, זאב

23/01/2024 | 09:38 | מאת: מיכל

אמי מאושפזת בטיפול נמרץ מונשמת. כשהפסיקו את חומרי ההרדמה, היא פקחה עיניים, אך לא מגיבה. בדיקת mri הראתה שעברה אירוע מוחי בזמן האשפוז. מה ניתן לעשות כדי לעזור לה להשתקם ולהגיב בצורה כלשהי? תודה

שלום, לא הבנתי מהשאלה מדוע אמך אושפזה מלכתחילה ומה מצב בריאותה הכללי. לכן לדעתי נכון להפנות את השאלה לצוות הרפואי במחלקה. באופן כללי, במצב כזה כדאי לתת גירוי חושי - דיבור, מוזיקה (אפשר באוזניות), טלוויזיה, מגע, ריחות שונים וכו'. התגובה תהיה תלויה במצב המוח והאזורים שנפגעו. בברכה, זאב

האם אכילת שמן קוקוס עוזרת לשיקום ארוע מוחי? תודה

שלום, למה את/ה חושב/ת שצריכה של שמן קוקוס תעזור לשיקום אחרי אירוע מוחי? בברכה, זאב

06/01/2024 | 00:05 | מאת: אירוע מוחי שבץ?

בת 48עבדתי בתל אביב14 שנה בדרכי לעבודה שהאוטובוס עצר רציתי לרדת במחשבתי היתה מדרגה כי חלק יש חלק אין מעדתי עפתי לצד השני שהפח של האוטובוס באיזוז המוח צד שמאל לא יודעת כמה זמן שכבתי ממש לא זוכרת רק זוכרת את הבום החזק הנהג לאחר מיכן שואל אותיגברת נפלת את בסדר הזמין לך אנבולנס בטיפשוטי אמרתי לא אני מאחרת לעבודה המשכתי שחצי פנים שלמ כואבות ראש עין ולסת הגעתי לעבודה סיפרתי לאחראית שלי על מה שקרה אמרתי לה אקח נורופין בטח יעבור בכיתי מכאבים לאחר מכן שאלתי את החברים שלי אים הם שומעים את הרעש שמצלצל באוזניים אמרו שלא לאחר שבוע שבוע וחצי ראיה כפולה.חטפתי זרם חשמלי בכל הגוף למשך כמה שניות ושניותאחר כך הבטתי ביד ובזרוע ידי רועדות וכואבות רועדות מהיד והזרוע זיכרון חלש כאבים בצוואר בלטי דיסק ופריצות.קשה לי לדבר מילים בורחות לי קשה לי להבין את השפה כאילו מדברים איתי בשפה אחרת בנוסף גילו לי תיסמונת תעלה קרפלית יש לצין שאבי היה לא פרקינסון וגם סבתי הכל מתוסבך לי מהמכה בראש אירוע מוחישבץ ותוך כדי פרקינסון ב29 יש לי mri מח כולל גזע המח במתח לא מאמינה ולא האמין שזה כלוםמימה שסובלת הגב הרעידות והכאבים ביד ימין וחצי פנים כואבות ביד שמאל עדין סובלת מקבלת תחליף לקנביס מדבקת בוטורן 10 קלונק ולדאבת שרירים פרגבלין

06/01/2024 | 07:45 | מאת: אירוע/שבץ/

יש לצין שהתאונה בתוך האוטובוס קרתה בשנת 21 עד היום סובלת בזמנו רופאים(2)לאחר מיכן לא ראה מיכן חוסר היתחשביות אפילו לא נתנו לי לעשות אמריי )שנעשה בהמלצת רופא פרטית דרך מושלם)מילבד אחרי מילחמות והיתווכחויות (רופא 3) קיבלתי סיטי ללא חומר ניגוד במאוחר שלא מראה סימני שבץ/אירוע מלבד בלטי דיסקים ופריצות צוואר.חצי פנים צד שאל עדין כואבות ראש.עין אף.פה. וידי וזרועיי.ימין נישארה אים פגיעה ניראה לכל החיים לא מאמינה שאפשרי כבר להחזיר אותה לקדמותה הרוב באשמתי כי כל העסק לא טופל

שלום, אני ממליץ שתפני לבירור רפואי מסודר. פורום באינטרנט אינו תחליף לבדיקה מסודרת. בהצלחה, זאב

06/01/2024 | 21:01 | מאת: מה זה יכול להיות

טוב כנראה שאצטרך לחכות לאמריי חוץ מזה אין היתיחסות מצד הרופאים מילבד "תעשי את הבדיקה ונראה מה יהיה"תודה בכל אופן על תגובתך

שלום, אבי בן ה66 - קיבל אירוע מוחי לפני קצת יותר משלושה חודשים. השבוע הוא מסיים את השיקום. המצב כרגע: ברגל שמאל יש התקדמות איטית - הוא יכול ללכת בעזרת מקל עם בסיס רחב, עם תמיכה של אדם נוסף. יש בעיות של שיווי משקל. יד שמאל - יכול לסגור, יכול להוריד אותה ולמשוך לכיוון הגוף. לא יכול לפתוח כל כך ולא יכול להרים. באופן כללי הוא עדיין די חלש, אבל בעל מוטיביצה לעבוד קשה. האם יש באמת אפשרות להגיע למצב כלשהו שהוא יחזור להיות עצמאי עם פזיותרפיה אינטנסיבית?

רועי שלום, אני יכול לומר לך שכמעט תמיד כשאני מתחיל שיקום אינטנסיבי עם אדם כ-3 חודשים לאחר האירוע, והאדם משתף פעולה - מתרגל ומיישם לאורך זמן, יש שיפור משמעותי בתפקוד. כדי לומר משהו מדויק יותר ספציפית לגבי אביך צריך לבדוק אותו באופן יסודי. בהצלחה, זאב

13/11/2023 | 17:01 | מאת: זאב ענבי

שלום רב . אירוע המוחי ממנו סובל החל מיד יומים לאחר 2 ימים מקבלת זריקת הקרונה אישפוז בסרוקה ב,ש ימים מספר ביקורי רופא נירולולג למעקב שוטף הרבה פיסיו טרפיה בשווי משקל שאבד לי אך אין כיום יציבות התקדמות בהליכה, אך נשאר תמיד הרגשת סחרור קלה כפי שצינתי . וכל מני הרשה של נפילות הוסיף כי אני נכה פוליו שבעבר לא הפריע לי בתפקוד... וזה בקצרה השמח לשמוע חות דעתך וכל מה שבמחשבתך לעזרה תודה מקרב לב

שלום, בכל הקשר להליכה ולשיווי המשקל אפשר לרוב לשפר את התפקוד. מאחר שאתה מתאר שילוב של פוליו ותוצאות האירוע המוחי, שילוב מורכב מבחינת השיקום, כדאי לעבור הערכה מסודרת כדי לראות מה ניתן לעשות כדי לשפר את התפקוד. בברכה, זאב

14/10/2023 | 16:13 | מאת: עיניים

לאחר שנתיים מהארוע אני הולך לאט .האם אפשר לחזור להליכה רגילה כמו לפני הארוע

שלום, צריך לבדוק מה הסיבה להליכה האיטית. חלק מהסיבות אפשר לשפר. הנה דוגמאות לכמה מהסיבות: * כף-רגל שמוטה ('פוט-דרופ') * ברך מתכופפת יותר מידי בזמן הדריכה / קושי ליישר את הברך בהליכה * יישור-יתר ('טריקה' או 'נעילה') של הברך בהליכה * קושי להביא את הרגל לְפנים (קדימה) בקיצור, הדרך להתקדם היא בדיקת פיזיותרפיסט המתמחה בשיקום לאחר אירוע מוחי והמשך שיקום בהתאם. בהצלחה, זאב

בעלי עבר אירוע מוחי לפני כארבע שנים סבל מאפזיה יש הדרדרות במצב הנפשי שלו .בריב עם השכנים .מקלל ולא מוכן להפסיק .קצת פרנואידי טוען שמדברים עליו .סימנים של דמנציה .עובד כמה שעות ואחרי זה בבית .שינוי אשיותי שמקשה להיות בחברתו .לאן לפנות .

שלום, א. רופא/ת משפחה, שיפנה ל: ב. נוירולוג ג. פסיכיאטר ואולי גם פסיכולוג שיקומי. אם יש אפשרות, הייתי מוסיף גם פעילות גופנית כמו יומיומית. בברכה, זאב

02/10/2023 | 21:20 | מאת: שלום

אחי בן 24 אחרי תאונה (לפני 14 חודש)הולך עם סד קצר ומקל בבית בהשגחה. האם יש צורך בעמודון ..והאם יש סיכוי להשתפר בשלב הזה באופן משמעותי

שלום, פורום זה עוסק בשיקום לאחר אירוע מוחי. בברכה, זאב

28/09/2023 | 22:27 | מאת: אירוע מוחי לאימא שלי בת 83

האם מותר לקבל תרופה טבעי או קנביס רפואי שמן שיגרום לאימא יותר לשתף פעולה בשיקום בית בלב בראשון לציון. שי יה תה מוטיבציה ש.היה עם מצב רוח טוב.. אשמח לקבל תשובה. איך ניתן לעזור לאימא שלי. תודה רבה

שלום, צריך לברר מדוע אמך אינה משתפת פעולה בשיקום. האם הבעיה היא דיכאון? עייפות? בעיה קוגניטיבית? סיבה אחרת? כשמבינים מה הגורם אפשר לנסות להתאים טיפול. בהצלחה, זאב

04/08/2023 | 10:15 | מאת: אושרי

שלום זאב עברתי ארוע מוחי לפני 3 חודשים בן 58 בריא ללא שום רקע ברוך ה הארוע היה קל כפי שנאמר שוחררתי אחרי שבוע עברתי שיקום בית מתפקד רגיל תודה לאל ממשיך פיזוטרפיה בבית בלב אך מזה כ 3 שבועות כל צד שמאל תחושה כמו תפוס ויד שמאל כבדה האם זה תופעות שקורות אחרי ארוע מוחי ותקופה כזו?

שלום, באופן כללי זו יכולה להיות תופעה שקשורה לאירוע שעברת. אבל אם אני מבין נכון וההחמרה הופיעה כחודשיים אחרי האירוע, באותו הצד שנפגע מהאירוע, כדאי להיות במעקב כדי לראות שלא היה אירוע נוסף אחרי האירוע הראשון. מעבר לכך קשה לענות בלי לבדוק אותך ולראות בדיוק במה מתבטאת ההחמרה. מציע להתייעץ עם הפיזיותרפיסט המטפל שליווה אותך מאז האירוע. אפשר גם לעבור בדיקה מסודרת ולקבל חוות דעת נוספת מאיש שיקום אחר. בברכה, זאב

שלום , אבא שלי בן 73. לפני כשנה היו לו 3 מקרי התעלפות/ איבוד הכרה לפרק זמן קצר פעם אחת מלווה בפירכוס. מאז התנועות שלו איטיות ממש . הרופאים לא קבעו שהיה אירוע . גם נירולוג שבדק אותו לא ראה פגיעה. כמו שאמרתי התנועות מאד איטיות הליכה וגם הדיבור . אחרי המקרים אובחן כחולה סרטן והוא מטופל . הרופא לא מסכים לשלוח לשיקום כי אף אחד לא קבע שיש פגיעה . מה אתה מייעץ? והאם שיקום רלוונטי?

שלום, יש מקום להמשך בירור רפואי, אולי אצל נוירולוג המתמחה בהפרעות תנועה. כדאי לשוחח עם רופאת המשפחה - זה תפקידה לעזור לכם לברר את הסיבה לתופעות שתארת. במקביל להמשך הבירור יש מקום לתרגול פיזיותרפי במסגרת שיקומית או אחרת. כעקרון, אם קיימת ירידה משמעותית בתפקוד אפשר לדרוש מהקופה שיקום על בסיס הירידה בתפקוד גם אם הגורם אינו ברור עדיין. בברכה, זאב

היי תודה רבה על התשובה , הקופה מצידם הציעו לשלוח למיון ושם לבצע בדיקות מקיפות . אבל הפחד שלי שלא יימצא כלום . ולא יצא מזה כלום תכלס . ביקשתי שישלחו לשיקום . אמרו שאין דבר כזה כשאין אבחנה מדויקת . אם הם ישלחו לשיקום איפה זה אמור להיות בבית חולים ? ואיך אפשר לפנות אליהם לגבי זה ? לגבי תרגול פיזורתרפי אפשר אצל כל פיזיותרפיסט או שצריך מישהו מומחה למקרה ? אתם יש לכם מכון? ואיפה אתם נמצאים?

שיקום במערכת הציבורית יכול להיות במסגרת אשפוז או כשהאדם ישן בביתו. לפירוט ראי: https://www.stroke-guide.co.il/rehab/%d7%a9%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%9d-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%9c%d7%90%d7%97%d7%a8-%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%95%d7%97%d7%99/ לדעתי בהחלט יש מקום לדרוש שיקום על בסיס ירידה תפקודית משמעותית (אם קיימת), גם אם הסיבה לא ברורה. לפי מה שאת מתארת נראה שאת צריכה לחפש שיקום נוירולוגי. אני עושה שיקום בבית המטופל (באיזור המרכז), באופן פרטי. יש אחרים שמטפלים במסגרת מכוני פיזותרפיה. בהצלחה, זאב

21/07/2023 | 16:01 | מאת: עיניים

אני בן 52 לפני שנתיים עברתיארוע קשה עברתי שיקום בבית החולים בני ציון בחיפה לאחר מכן עוד שיקום בקופת חולים כללית והיום אני עובר שיקום נוסף באופן פרטי פעמיים בשבוע ועדיין לא חזרתי לעצמי המצב יותר טוב ואני עושה הליכות של שעה ומתנהל עצמאי אך זה לא אותו דבר כמו לפני הארוע האם יש מצב לחזור לתפקוד כמו לפני הארועמבחינת הליכה תפקוד כתפיים וזכרון

שלום, שאלה טובה. לגביך אישית - אין לי אפשרות לענות בלי לבדוק אותך בדיקה גופנית מקיפה. באופן כללי, מידת השיקום תלויה בהרבה גורמים. לפירוט ראה המאמר "מה משפיע על התפקוד לאחר אירוע מוחי?" במדריך לשיקום אחרי אירוע מוחי: https://www.stroke-guide.co.il/function/%d7%9e%d7%94-%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%99%d7%a2-%d7%a2%d7%9c-%d7%aa%d7%a4%d7%a7%d7%95%d7%93-%d7%9c%d7%90%d7%97%d7%a8-%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%95%d7%97%d7%99/ שיקום אינטנסיבי יביא אותך הכי רחוק שאפשר להגיע. עם זאת, לפעמים נשארת פגיעה בתפקוד שלא ניתן 'לתקן'. במקרים כאלה צריך למצוא דרך לעקוף את המגבלות שנשארו, בין היתר על ידי שימוש בעזרים שונים. לאחר מספר שנים מגיעים לרמת תפקוד שהיא "הנורמלי החדש" ואיתה ממשיכים הלאה. בברכה, זאב

21/07/2023 | 12:35 | מאת: אורנה

מצב פיזי ראשו שמוט שמאלה.קשיון בצואר. מתקשה לשמור על גב ישר והרמת ראש בישיבהנכשכרית מאחוריו.האם פיתה בגב יכולה לעזור. האם לנסות הרמתצידיים מעבר לגובה הכתף כדאית? בניסיון להימיד אותו ליד קיר כשכדור בגבו לא הצליח להרים רגל.כמובן תמכנו בו. בעת עמידה ללא הליכון מתקשה בהרמה עם תמיכה הצליח יותר.אדם רזה ואשתו מלאך.

שלום, המצב של האדם שאת מתארת מורכב מכדי לענות על שאלתך באינטרנט. ממליץ לתאם פגישה עם פיזיותרפיסט של הקופה, או באופן פרטי, כדי לקבל המלצות לאחר בדיקה גופנית מסודרת. בברכה, זאב

26/06/2023 | 11:24 | מאת: רחל

סבתא שלי עברה אירוע מוחי 3 פעמים באירוע השני צד אחדרדום ובאירוע שלי היא לא מדברת בגלל הפגיעה והיום אני רואה שהיא מזיזה תצד הרדום ואני לא יודעת אם זה רפלקס או באמת מזיזה כי כל הזמן הזה היא לא הזיזה היא חשבה שאין לה יד והיא מרימה תיד ונעזרת גם ביד ימין כדי להזיז תצד הרדום איך אני באמת יודעצ אח זה רפלקס או לא והאם יש דרך לעזור לצד הזה לחזור שוב לתפקד??

שלום, שתי דרכים שאפשר לנסות כדי להתרשם אם התנועה בצד שמאל היא תנועה רצונית: א. אם היא מבינה אותך, לבקש ממנה להזיז את צד שמאל ולראות אם יש תנועה בתגובה לבקשה. ב. להתבונן ולהתרשם אם סבתך מנסה להשתמש בצד שמאל כדי להגיע לחפצים, לתפוס דברים וכו' בברכה, זאב

19/06/2023 | 19:30 | מאת: נירה נוי

מה מומלץ לעשות כדי להשפר פונקציות ניהוליות שנפגעו מאד וזכרון טווח קצה

שלום, אני ממליץ לבצע הערכה מסודרת - נושא התפקודים הניהוליים מורכב, וצריך להתאים את הטיפול לאדם. אנשי המקצוע העוסקים בכך הם מרפאים בעיסוק, והם יוכלו להמליץ על תרגילים מתאימים. בברכה, זאב

15/06/2023 | 11:14 | מאת: מנחם לוין

עיקר הדיבור סביב אירוע מוחי הוא על תפקוד הגוף אבל אצל קרוב משפחתי כבן 60 שעבר אירוע מוחי עיקר הקושי הוא בבלבול ושכחה בדומה לאלצהיימר שנמשך כבר כשלוש שבועות האם יש לו סיכוי ומה עיקר הטיפול -אדגיש שבגוף הוא 100% אולי קצת חלש אבל מתפקד מצוין

שלום, אם האירוע היה לפני שלושה שבועות, להערכתי יש סיכוי לשיפור. בנוגע לטיפול אני ממליץ שתתיעץ עם מרפא/ה בעיסוק - הם אנשי המקצוע שעוסקים בהערכה קוגניטיבית ובטיפול בבעיות זיכרון לאחר שבץ. בברכה, זאב

15/06/2023 | 08:48 | מאת: נטלי

אמא שלי חלטה בסרטן תאים קטנים ובשל תסמינים קוגנטיבים מוקדמים זיהו מוקדם בשלב 2. הסרטן טופל אינטנסיבי ובנסיגה מוחלטת. העניין שהתסמונת הפראנאופחסטיק והגוף תקף עצמו במח, הרקמות נפגעו במשך חצי שנה, הגיעה למצב סיעודי תפקודי בשיא השפל וכרגע שיפור ניכר. השאלה האם ניתן לשקם מקרה כזה של פגיעה ברקמות וכיצד. בעיות בזיכרון קצר וארוך, לרוב מדברת גיבריש יש משפטים צלולים גם חוסר איזון בהליכה עם הליכון קושי תפקודי דאגת יתר אשמח להבין איך להתחיל

שלום, אף שלא מדובר באירוע מוחי, הדרך להתקדם דומה: לעשות הערכה שיקומית מסודרת (דרך הקופה או באופן פרטי), להבין על מה מהבעיות אפשר/כדאי לעבוד, לבנות תוכנית שיקום מתאימה ולבצע אותה. בברכה, זאב

בעלי עבר אירןע מוחי לפני כ4 חודשים היה בשיקום ועכשיו החלו כאבים חזקים ביד שמאל הפגועה. איך ניתן לעזור?

שלום, כאבים ביד בצד שנפגע באירוע הם בעיה שכיחה. למידע בנושא ראי המאמרים הבאים: מדוע הכתף כואבת לאחר אירוע מוחי? https://www.stroke-guide.co.il/function/hand/why-shoulder-pain-after-stroke איך מפחיתים כאב בכתף לאחר אירוע מוחי? https://www.stroke-guide.co.il/function/hand/decreasing-shoulder-pain-after-stroke בהצלחה, זאב

29/05/2023 | 07:06 | מאת: בן דוד

היי, אבי בן 60 עבר לפני כשבועיים אירוע מוחי עם דימום גדול, נותח בבית החולים בילינסון ובמשך שבוע וחצי היה מורדם ומונשם. לפני כ3 ימים התעורר פתח עיניים מזיז יד ורגל שמאל, ומתחיל לנסות לדבר (כמובן מתקשה מאוד לדבר), בנוסף הוא עייף מאוד ועם חום שעולה ויורד, רציתי לשאול אם אלו תופעות שכיחות לאחר אירוע מוחי? תודה

שלום, התופעות שתארת מוכרות, למעט אולי נושא החום ש'עולה ויורד'. מידע נוסף ראה במדריך לשיקום לאחר אירוע מוחי: https://www.stroke-guide.co.il זאב

24/05/2023 | 00:29 | מאת: הלל

שלום וברכה. ברשותך שאלה שעלתה : לפני כשבוע וחצי אמא שלנו אושפזה עם ארוע מוחי . כנראה. בית החטלים שיחרר אותה לאחר ימים מבלי להגדיר אם מדובר בפערקוסים, ארוע מוחי או זיהום. בשלב זה אמא עדיין עם הפרעות בליעה מאז הארוע. כמו כן שלבים של שינה עמוקה באמצע היום, שינה שקשה מאד להעיר אותה. נורלוג טוען שזה בעקבות חוסר נוזלים. גריאטור טוען ש4 כוסות עם מסמיך שהיא מצליחה לשתות זה בסדר. מה עושים לדעתך?

שלום, קשה לדעת מהמידע שצורף לשאלה. באופן כללי 4 כוסות ליום זה לא הרבה נוזלים, מציע לבדוק שוב עם רופאת המשפחה. זאב

11/04/2023 | 20:10 | מאת: מאור כהן

היי זאב, הגעתי אלייך האינטרנט והתרשמתי מה הדרכה שבנית והפורום שהקמת. סבא שלי בן ה78 עבר אחוי מוחי לפני כחודש וחצי, הגיע לבית חולים עם אבחנה של שבץ איסכמי. בבית החולים קיבלו אותו עם שיתוק בכל צד ימין, פנים, כפה עליונה וגפה תחתונה. לאחר הזריקה הייעודית (שכחתי את שמה חחח) הגוף הגיב טוב וחזר לתפקוד. היום כחודש וחצי לאחר האירוע, סבא הולך ומדבר לא כמו פעם אבל מודים על זה! אך הבעיה שלנו היא שהוא לא מצליח לישון כלל. סבא היה ישן 8 שעות בלילה ועוד שעתיים בצהריים במהלך היום, נכון להיום הוא ישן בין שעה ל - 3 שעות. המצב קשה מאוד עבורו, עבור סבתא והמשפחה כולה. קיבלנו 2 כדורים, מירו וקלמנרווין וכרגע הוא לוקח אותן יחד. לסיכום, השאלה שלי היא כזו, מה אפשר לעשות בבעית השינה? והאם תקין לקחת רת התרופות שאנו לוקחים יחד? והאם יש תרגולי שינה או טיפול תרופתי שאנחנו לדעתך צריכים לקדם?

מאור שלום, שמח שמצאת את האתר מועיל (מי שלא מכיר - https://www.stroke-guide.co.il) ממה שתארת אין לי מושג ממה נובעת בעיית השינה. הוא כאוב? הוא ישן במהלך היום ולכן ער בלילה? משהו מפריע לו פיזית? צריך לנסות להבין אם הבעיה נובעת מהאירוע המוחי עצמו (כלומר מהפגיעה במוח), או ממשהו אחר. אני פיזיותרפיסט שעוסק בשיקום ולא רופא, לכן לא אוכל להתייחס לנושא התרופות. באופן כללי, כדאי לדאוג ל'היגיינת שינה' - תנאי שינה טובים: חדר חשוך לגמרי, טמפרטורה מעט קרירה, מיטה נוחה (אולי כעת הישנה פחות מתאימה לו?) וכו'. בנוגע לשינה, הייתי מתחיל בירור מסודר אצל רופאת המשפחה, ובמידת הצורך אצל נוירולוג. זאב

29/03/2023 | 19:06 | מאת: אתי

שלום בעלי עבר אירוע מוחי קל מה שמפריע לו בעיקר זה נימול כל לחי ימין והשפה הימנית האם ניתן לטפל? לבצע פיזיוטרפיה ייחודית לשיפור המצב?

שלום, לא ציינת מתי היה האירוע ואם יש חסר תנועתי (האם התנועה בשרירי הפנים תקינה). בהנחה שהאירוע המוחי קרה לאחרונה, יש סיכוי טוב שהמצב ישתפר. אפשר לטפל בין היתר על ידי תרגילים מתאימים ותרגול תחושתי. זאב

בעלי בן 70 עבר לפני כחצי שנה אירוע מוחי ולבבי,לא היתה פגיעה פיזית.ארועים חולפים..מדללי דם. שאלתי האם הוא יכול לשוט או לטוס בימים הקרובים?בברכה אסתי

שלום, באופן כללי (*לא* לגבי בעלך): בנוגע לשיט אני לא רואה בעיה. לגבי טיסה (במיוחד אם ארוכה) יש שיקולים נוספים, ולפעמים מבצעים שינוי תרופתי לזמן קצר. בשאלות מסוג זה אני מציע להתייעץ עם רופא/ת המשפחה שלו, שמכיר/ה את הרקע הרפואי המלא ויוכל להדריך אתכם ולבצע שינויים תרופתיים מתאימים אם יש צורך. ברכה, זאב

05/03/2023 | 18:09 | מאת: לשהות 4 ימים בחם המלח לאחר ארווע מוחי חחודשיים

לפני כחודשיים עברתי אירוע מוחי ורצה לנסוע לים המלח. אם זה אפשר?

שלום, מציע לשאול את רופא/ת המשפחה שלך, שמכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך. ברכה, זאב

13/02/2023 | 18:18 | מאת: ד"ראורי רמון-אבא של הפציאנט

מיקום הנירונים הפגועים-סוג האפזיה-שיקום!

שלום, פורום זה עוסק בפיזיותרפיה לצורך שיקום לאחר אירוע מוחי. למידע על הטיפול באפזיה, אני ממליץ לפנות לקלינאי/ת תקשורת. בברכה, זאב

05/02/2023 | 15:39 | מאת: דבורה

לאחר דימום מוחי [צד ימיני] ופגיעה ביד ורגל שמאל, התחילה להשתפר משמעותי בבית חולים לאחר כמה ימים, בבית מתקשה ללכת או להגביה את הרגל משמעותי, האם קשור לחוסר בטחון או שאינה אוכלת ושותה מספיק [בביה"ח הייתה עם אינפוזיה], כמו"כ כאב מתמשך בצוואר ועמוד שדרה מה עושים עם זה.

שלום, שתיה מעטה עלולה להביא להתייבשות - חשוב להקפיד על שתייה מספקת. מעבר לכך אני לא רואה אפשרות לענות על השאלה בלי בדיקה גופנית. מציע לפנות לרופא/ת המשפחה. בברכה, זאב

24/01/2023 | 22:43 | מאת: עדי

שלום, אמי עברה אירוע מוחי לפני כחודשיים, מבחינה פיזית מתפקדת בסדר וזקוקה לעזרה צמודה כי היא בסכנת נפילה. מבחינה שכלית יש לה פגיעה בזכרון ,מבולבלת כועסת, עצבנית על הכל ועל כולם מתווכחת על כל דבר יש לה גם פגיעה קוגנטיבית היא לא יודעת מה היום מה השעה וחושבת לא בהיגיון היא יכולה לקום באמצע הלילה ולהגיד שהיא הולכת לבשל. שהיא נימצאת במקום מסויים חושבת שהיא במקום אחר. השאלה שלי אם הפגיעה הזאת זה משהו שיכול לעבור עם הזמן ואיזה טיפולים מתאימים כדי לעזור לה בבעיות האלו תודה

שלום, למידע על בעיות בזיכרון ובחשיבה לאחר אירוע מוחי: https://www.stroke-guide.co.il/impaired/memory למידע על בעיות רגשיות לאחר אירוע מוחי: https://www.stroke-guide.co.il/impaired/emotional העצבנות יכולה להיות קשורה גם לדיכאון: https://www.stroke-guide.co.il/impaired/depression-after-stroke/ לשאלתך, התפקוד יכול להשתפר עם הזמן. טיפולים רלוונטיים למצב זה: רופא משפחה/פסיכיאטר - לבדוק אם קיים דיכאון, ואם כן - להתאים טיפול. ריפוי בעיסוק - בדגש על זכרון וקוגניציה (לבצע הערכה קוגניטיבית מסודרת) אפשר לבדוק אם טיפול בתא לחץ עשוי להועיל (לא בטוח, אבל אפשר להעריך הסיכוי). פיזיותרפיה - לשיפור שיווי המשקל, ויתכן שפעילות אירובית מותאמת תעזור לשיפור הזיכרון. וכמובן תזונה מעולה יכולה להועיל לגוף ולמוח. בברכה, זאב

26/12/2022 | 09:33 | מאת: ירדן

שלום, אבי בן 68 עבר אירוע מוחי וצינתור לפני כמה ימים יום למחרת הצינצור חזר לעצמו, יומיים לאחר מכן באשפוז עצמו, דיבור לא תקין ןבסיטו ראו שיש שוב קריש דם ונכנס שוב לצינתור תוך 24 שעות (אמרו לנו שנדיר מאוד) כשהתעורר הפעם, היה קושי בדיבור, בליעה, יד ימין לא זזה ועין ימין נפולה. לאחר כמה ימים, החל למצמץ יותר, מילים בודדות שהתחיל להגיד, נראה שמבין הכל ואף קורא מבדיקה שלנו. התחיל להרים את יד ימין למעלה ולמטה (אין תזוזה באצבעות עדין).ֶ נכון לעכשיו יש אוטם בצד ימין, לטענת הרופאים לא ברור מה הנזק שיישאר ומה המוח יצליח לשקף ולעקוף. רקע על אבי: נכה כבר מעל 20 שנה, אבל לוחם אמיתי, עם אמביציה להשתפר ואף עושה לעצמו פיזותרפיה באשפוז. כן חווה רפואית דברים לא פשוטים, אבל חזר לתפקוד כמו מלך אחרי. בהתבסס בשיקום של הימים האחרונים, האם יש מקום לאופטימיות בנושא היד, בליעה ודיבור? בהנחה והבן אדם עושה הכל כדי להשתקם ומשתף פעולה, האם זה שהצליח להזיז יד, תוך ימים בודדים, להגיד כמה מילים, אומר משהו לגבי יכולת החזרה שלו לתפקוד?ֶ האם יחזור לדבר? האם יכול לחזור לדיבור של פעם? לאכול? (מבקש מאיתנו לאכול ולשתות, כרגע עם נוזלים וזונדה) האם יש ימין יכולה לחזור לפעילות מלאה שיוכל לסובב את עצמו בכיסא לגלים שוב? סליחה על המבול שאלות, מנסה ללמוד כמה שיותר את הסיטואציה. לפי מה שהבנתי מהרופאים, אכן ממליצים על שיקום, אבל כרגע עדין בבית חולים בכדי לברר את הסיבה לקריש דם וגם כדי שתרד הבצקת שישנה במוח. לטענתם אמורה לרדת. האם ירידה של הבצקת יכולה לשפר את מצבו גם ללא קשר לשיקום? כמובן שאנחנו נלחמים איתו, מעודדים, עושים לו פיזותרפיה ומסג לאורך היום. תודה

26/12/2022 | 09:39 | מאת: ירדן

*אוטם בצד שמאל לא ימין. -טעות מידע נוסף ששכחתי לציין. בפעם השנייה שחווה את האירוע, בצינצור השני ראו שברגע שמסירים את הקריש, העורק החולה מייצר קריש חדש ולכן בעצם הצינתור השני היה חסר תועלת ואמרו שהם נותנים לעורק החולה בעצם למות - וזה אני מניחה האוטם בצד שמאל. כרגע קיימת עדין בצקת, תוך כמה זמן אמורה לרדת. סליחה על המגילה

שלום, סביר להניח שתראו שיפור נוסף בהמשך, בהנחה שלא יהיו חסימות נוספות במוח. באופן כללי ירידה של הבצקת יכולה להביא לשיפור בתפקוד (זה תלוי בדברים נוספים). מעבר לכך אני מציע לשאול את הרופאים במחלקה - יש להם את התמונה המלאה. מוזמנת לקרוא עוד במדריך לשיקום לאחר אירוע מוחי: https://www.stroke-guide.co.il בברכה, זאב

13/12/2022 | 21:00 | מאת: קרן

מחפשת מאמרים אקדמיים על אביזרי עזר לשיקום אחרי שבץ מוחי, אודה אם יש מחקר/מאמר שתוכל להמליץ עליו, בייחוד מאמר בעברית

קרן שלום, אין לי מאמר אקדמי ב'שליף'. אני כותב הרבה על אביזרי עזר לשיקום במדריך לשיקום לאחר אירוע מוחי - https://www.stroke-guide.co.il בברכה, זאב

30/11/2022 | 14:12 | מאת: פיענוח סיטי ראש לבן 89

ללא דמם או סימני לחץ שינויים אסכמיים כמתואר אטרופיה מוחית, בממצאים כתוב שידורי המוח והציסטרנות התת עכבישים תקינים במיקומים אם מורחבים במידה בינונית, סימטריים

שלום, אני ממליץ לפנות לנוירולוג או לפסיכיאטר המטפל לצורך המשך הטיפול. בברכה, זאב

28/11/2022 | 06:51 | מאת: גליפפה מוטי

אמי בת 93 ועברה אירוע מוחי קשה שני במספר. כרגע לא מגיבה לא מזהה אף אחד ואינה מסוגלת לאכול. ברקע בעיות של סוכר ולחץ דם גבוה ויש לה קוצב לב. נמצאת כרגע בבית חולים מאיר ורוצים לשחרר אותה בימים הקרובים. מה האפשרויות שלנו לטיפול הכי טוב שאמא תקבל. יש לה חברות בכללית מושלם.

שלום, השאלה הראשונה היא האם אמך מתאימה לשיקום. אם כן - שיקום בבי"ח שיקומי. אם לא, צריך לחשוב היכן תקבל טיפול סיעודי טוב, בבית או במוסד סיעודי. רשימה של בתי חולים שיקומיים ומרכזי שיקום: https://www.stroke-guide.co.il/resources/%d7%91%d7%aa%d7%99-%d7%97%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c/ בברכה, זאב

07/11/2022 | 07:03 | מאת: אירית

בית של הוריי הוא קטן יחסית. מעברים עם כיסא גלגלים רגיל יכולים להוות בעיה. מי יכול לייעץ מה צריך לבצע למעברים נוחים יותר בבית

אירית שלום, כתבתי מאמר בנושא 'התאמת הבית למגורים לאחר אירוע מוחי': https://www.stroke-guide.co.il/rehab/%d7%94%d7%aa%d7%90%d7%9e%d7%aa-%d7%94%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%9c%d7%9e%d7%92%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%90%d7%97%d7%a8-%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%95%d7%97%d7%99/ מוזמנת לקרוא. בברכה, זאב

20/10/2022 | 20:26 | מאת: chaim

חולה לאחר ארוע רתוק לכיסא ,כל היום יושב בכיסא , זה לא שיא הנוחות , לא עדיף לרכוש כורסה גדולה ונוחה יישב שם לעיתים .?

אפשר. יש מצבים שחשוב לדאוג בהם לבטיחות - שיש משענות משני הצדדים, שאין סכנה לנפילה לפנים, שאפשר לקום מהכורסא עם עזרה באופן בטיחותי וכו'. אם אתם מתלבטים בנושא אפשר להזמין פיזיותרפיסט שימליץ לכם על כורסא מתאימה. בברכה, זאב

16/10/2022 | 22:12 | מאת: ליאור

שלום, בת 61.5. עברתי ארוע מוחי בתלמוס. חזרתי לתפקוד מלא. האם יש המלצות לפעילות נוספת? האם יש המלצות לתא חמצן?

שלום, ראי המאמר על מניעת אירוע מוחי: https://www.stroke-guide.co.il/stroke/%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%a2%d7%94-%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%95%d7%97%d7%99/ בברכה, זאב

04/10/2022 | 14:52 | מאת: רחל

שלום אחי בן 53 עבר ארוע מוחי לפני 5 ימים , פלג צד ימין עדיין חלש ומוגבל , והדיבור עדיין אינו ממש ברור, אבל יש התקדמות דיי טובה לטענת המחלקה , אך הוא ממש עייף , הוא מתקשר אתנו ומתעייף דיי מהר ונרדם האם תופעה זו שכיחה?

שלום, עייפות היא תלונה שכיחה לאחר אירוע מוחי, בפרט בימים שלאחר האירוע. בדרך כלל יש שיפור (פחות עייפות) עם הזמן. אם העייפות נשארת גם לאחר מספר שבועות, כדאי לקרוא את המאמר 'עייפות לאחר אירוע מוחי: איך מתמודדים?' https://www.stroke-guide.co.il/impaired/%d7%a2%d7%99%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%90%d7%97%d7%a8-%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%95%d7%97%d7%99/ כדאי כמובן להתייעץ עם הרופאים במחלקה, שיכולים לעיין בתיק הרפואי, בתוצאות בדיקות הדם וכד'. בברכה, זאב

01/10/2022 | 20:17 | מאת: קרן

שלום אחי בן 52 עבר ארוע מוחי , עברו 48 שעות מהצינטור , אך מתקשה להזיז את יד שמאל, הוא מצליח לכופף אצבעות ולפתוח.. , האם מקרה זה מצביע כי ישנה פגיעה בתפקוד בעתיד או שעיין מוקדם לדעת?

01/10/2022 | 21:33 | מאת: קרן

סליחה, יד ימין

שלום, קשה לדעת בשלב הזה. אפשר לשאול את הרופאים במחלקה, יש להם (אני מניח) צילומי CT שיכולים לתת יותר מידע. בברכה, זאב

02/10/2022 | 11:29 | מאת: קרן

תודה , ושאלה נוספת ,הדיבור אינו ברור ממש, יש מקום לתקווה כי יחזור לקדומותו?

שלום, התשובה זהה לתשובה הקודמת... זאב

30/09/2022 | 01:26 | מאת: chaim

אבא לקה בשבץ לפני חצי שנה היה מאושפץ תל השומר עבר שיקום כעת בבית , לא רוצה פיזיוטרפיה , לא מגלה אמביציה , איך יודעים אם הוא בדכאון , הפסקנו כדורים נגד דיכאון , שהיה אפטי , צורך שכואב לו נגיעות ביד הפגועה שמאל . מה אפשר לעשות ? אנחנו אובדי עיצה איך מקדמים אותו , עדיין סיעודי לגמרי .

שלום, דיכאון לאחר אירוע מוחי הוא בעיה מוכרת ושכיחה. חשוב מאוד לטפל במצב כי קשה מאוד לעשות שיקום כשאדם נמצא בדיכאון עמוק. הכתובת הראשונה היא רופא המשפחה שלו. ישנם טיפולים רבים, תרופתיים ולא-תרופתיים, שיכולים לעזור. למידע רב בנושא קרא את המאמר על דיכאון לאחר אירוע מוחי במדריך לשיקום: https://www.stroke-guide.co.il/impaired/%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%95%d7%97%d7%99-%d7%93%d7%99%d7%9b%d7%90%d7%95%d7%9f/ בברכה, זאב

23/08/2022 | 11:07 | מאת: נעמי

שלום שנתיים וחצי אחרי שבץ. מוחי'. ממשיכה בפיזיוטרפיה לריפוי בעיסוק. מאמץ גורם לספסטיות. יכולה לסגור אצבעות, הן נכנסות לספסטיות ואינן נפתחות לבד. האם בתוך תרגול במכשירים המוצעים לפעילות האצבעות, האצבעות יפתחו? תודה

שלום, במצב כזה צריך לתרגל עם מכשירים שעוזרים לפתיחה של כף-היד (עוזרים לשמור האצבעות פתוחות). עם הזמן הספסטיות יכולה לרדת ואז יהיה יותר קל לעבוד עם היד. למידע על מכשירים כאלה: https://www.stroke-guide.co.il/function/hand/how-to-open-clenched-hand כדאי גם להשתמש בסדי מנוחה בזמן שהיד "לא בשימוש": https://www.stroke-guide.co.il/function/hand/hand-splints בהצלחה, זאב

04/08/2022 | 20:23 | מאת: יצחק

שלום אמא שלי בת 75 עברה מס אירועים מוחיים יד ימין נפגעה האם יש מכשיר שיכול לעשות לה פיזיוטרפיה ליד ,היד נפוחה תודה מראש

שלום, אני ממליץ שאימך תבדק ע"י פיזיותרפיסט כדי להמליץ על טיפול שמתאים למצבה. למידע כללי על שיקום היד לאחר אירוע מוחי, ראה: https://www.stroke-guide.co.il/function/hand בברכה, זאב

13/07/2022 | 17:48 | מאת: דליה

הבן שלי בן 50 קיבל בשנה האחרונה מספר שבץ מוחי.היום הוא מאושפז בסיעודי מורכב מחכה לשים אותו בשיקום.בגלל פצע לחץ בישבן שנגרם בבית חולים הוא שוכב כול פעם על צד כך שרגליו מכופפות.רגל אחת משותקת את השניה הוא מזיז אבל לא יכול ליישר.לא מוכנים לקבלו לשיקום כול זמן שהברך כך.מה לעשות?צריכה עזרה

דליה שלום, אם הבנתי נכון הרגל שאינה מתיישרת היא הרגל שאינה משותקת. אם כך, צריך לבדוק מדוע אינה מתיישרת: - האם בגלל שאין כח לשרירים המיישרים את הברך? - האם בגלל שנוצר קיצור של השרירים המכופפים את הברך? - האם בגלל כאב בברך עצמה? בכל אחד מהמקרים הטיפול שונה. אני ממליץ שבנך ייבדק ע״י רופא או ע״י פיזיותרפיסט כדי למצוא את הסיבה ולבנות תוכנית טיפול מתאימה. בקשר לפצע הלחץ, יש פתרונות טובים שלא תמיד משתמשים בהם במוסדות סיעודיים. מוזמנת לכתוב לי ואפנה אותך: https://www.stroke-guide.co.il/contact בברכה, זאב

09/07/2022 | 13:39 | מאת: פיוטר

שלום זאב כהן. באחת התשובות שלך הייתה שאלה לגבי הידרדרות שדה הראייה לאחר אירוע מוחי, ענית לגבי מומחים רפואיים - נוירואופטומטריסטים. אם יש לך מידע על הנתונים של מומחה, אנא הודע לנו כיצד תוכל ליצור איתו קשר. רב תודות מראש.

שלום, אכן, יש אנשי מקצוע שמתמחים בשיקום הראייה לאחר אירוע מוחי. מוזמן ליצור קשר ואפנה אותך: https://www.stroke-guide.co.il/contact בברכה, זאב

09/07/2022 | 07:49 | מאת: מיכל

בן זוגי עבר מפרצת נרחבת בראשו, בן 45, לקראת סיום שיקום בבית לוינשטיין, מצבו כיום סיעודי עם צפי לשיפור, מחפשת מסגרת מומלצת להמשך שיקום מלא, אישפוז, לכמה חודשים נוספים.

שלום, יש מספר מקומות שעשויים להתאים, אבל צריך לראות אם הם מתאימים למצב (הסיעודי) כיום. מוזמנת ליצור קשר ואנסה לכוון אותך: https://www.stroke-guide.co.il/contact בברכה, זאב

07/07/2022 | 09:14 | מאת: פיוטר

תודה

בשמחה, מקווה שעזרתי.

07/07/2022 | 06:37 | מאת: פיוטר

הבן שלי, עדיין לא בן 40, וכבר עבר תוך 4 חודשים 2 שבצי מוח צד ימין. כתוצאה מהשבץ הראשון, זרוע שמאל והרגל נפגעו ולא תפקדו היטב. הדיבור כמעט ולא נפגע, אך שדה הראייה של צד שמאל הצטמצם מאוד. ובנוסף לזה, הוא פיתח דיכאון חמור. הוא שהה 3 חודשים בשיקום באיכילוב במחלקה הנוירולוגית, אך בשל מצבו הנפשי והדיכאון שלא טופל, לא הצליח להחלים ולהשתקם. הוא עדיין לא היה מסוגל ללכת עצמאית ללא הליכון, וגם עם ההליכון היה מצליח לעשות כמה צעדים בלבד. וזה למרות שבהתחלה, כאשר הוא הגיע לאיכילוב הוא היה מסוגל ללכת בעצמו ללא הליכון. לאחר 3 חודשים שיחררו אותו מהשיקום, ובגלל שהדירה בה אני מתגורר אינה מתאימה לטיפול באדם במצבו (אני גר בקומה 4 ללא מעלית), הוא נשלח דרך למוסד לחולי נפש בגדרה, וזאת על אף ההתנגדות שלנו. לאחר חודש וחצי של שהייה במרפאה זו, בני לא רק שכח איך ללכת על הליכון, אלא קיבל באופן מוזר שבץ מוחי שני, חמור יותר, שהרופא של מרפאה זו סירב לאבחן, מה שהחמיר את מצבו עוד יותר בכך שלא נענה בזמן לדרישותיי לאשפוזו. נאלצתי להגיע בדחיפות למרפאה הזו ולמעשה להכריח את הצוות להזמין אמבולנס והוא הגיע לאיכילוב שוב. כעת, לאחר שהות נוספת במחלקת נוירולוגיה וניתוח בכלי הראש, הוא שוב בשיקום איכילוב. הדיכאון שלו החמיר עוד יותר. בסך הכל לא נעשה דבר במונחים של פסיכולוגיה ושיפור שדה הראייה במהלך שלושת השבועות שלו בשיקום. עושים לו פיזיותרפיה, אבל ריפוי בעיסוק משום מה לא נעשה כבר כמעט שבוע. לאחר פגישה שנערכה לאחרונה עם ראש השיקום, הוא הודיע לי שהם מעוניינים לשחרר אותו בהקדם האפשרי, למרות שהוא שנמצא בשיקום הזה רק שבועיים . מסתבר שבמקום לשקם את בני, החליטה ההנהלה להוציאו במהירות מהשיקום. מבקש את עזרתכם, מה לעשות במצב הזה?

שלום, אתה מתאר מצב מורכב שקשה לי להעריך מבחינה רפואית. יש מצבים בהם לא נראה שניתן להשיג תועלת בשיקום, ואז שחרור מוקדם הוא אפשרות סבירה. אם לדעתך בנך לא מקבל את הטיפול הרפואי המגיע לו, אפשר לפנות לנציב תלונות הציבור של קופת החולים שלו. אמור להיות נציג של הקופה בבית החולים, ואפשר לחפש באינטרנט "קופת חולים כללית/מכבי/מאוחדת/... נציב קבילות". בברכה, זאב

06/07/2022 | 23:44 | מאת: יעל

אבי בן 85 עבר אירוע מוחי. הפגיעה המשמעותית היא בצד ימין, בעיקר היד. רוב,הזמן בכסא גלגלים בבית. יכול ללכת עם הליכון בהשגחה. לפני כשלושה שבועות סיים שיקום בבית החולים שנמשך 3 חודשים וחזר הביתה. מאז מצבו הגופני התדרדר, נהיה חלש. פעולות שעשה לבד בבית החולים השיקומי כמו לעבור מהמיטה לכסא ולהיפך, ללכת לשירותים לבד, לנוע באמצעות הרגליים על כסא הגלגלים ועוד - היות ונחלש הפעולות האלה מתמעטות. בשלושת השבועות האלה לא מקבל טיפול פיזיוטרפי קהילתי. האם אפשר לשפר את מצבו? מה האפשרויות שעומדות בפנינו? האם יש מקום שמאפשר טיפולים יומיים? חשוב לציין שבבית בו גר אין מעלית

שלום, המצב שאת מתארת מוכר, ונובע לרוב משילוב של גורמים - ירידה בפעילות הפיזית שיזומה מבחוץ (טיפולים, תרגול וכו'), ירידה במצב הרוח סביב החזרה לסביבה הביתית, האפשרות לא לנוע - לשבת מול הטלויזיה, על הכורסא וכו', זמינות פחותה של אדם שיטפל/ישגיח/יסייע ועוד. יש אפשרויות רבות להמשיך את השיקום בבית ומהבית, ביניהן מסגרות אשפוז יום, שיקום פרטי בבית ועוד. למידע נוסף בנושא המשך השיקום לאחר השחרור מבית החולים השיקומי ראי כאן: https://www.stroke-guide.co.il/rehab/%d7%a9%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%9d-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%9c%d7%90%d7%97%d7%a8-%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%95%d7%97%d7%99/ בברכה, זאב

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 58