אירוע מוחי החלמה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

29/07/2014 | 09:15 | מאת: בילי

כמה זמן בדרך כלל לוקח להחלים מארוע מוחי? האם כל מקרה לגופו או שיש איזה שהוא אומדם לזה? זה לגבי אבי שאני ממתין כבר 3 חודשים להחלמה שלו

בילי שלום, קשה לענות על השאלה בלי פרטים נוספים. נתחיל מזה שמארועים מוחיים משמעותיים בד"כ לא מחלימים באופן מלא. בחודשים הראשונים לאחר האירוע ישנם תהליכי החלמה ספונטניים עם התייצבות יחסית במצב לאחר 6-12 חודשים. יחד עם זאת עם עבודה מאומצת ניתן להמשיך ולשפר תפקוד גם שנים לאחר האירוע. בנוסף לפיזיותרפיה ישנם טיפולים רפואיים כמו תא לחץ שיקומי שהראו יעילות 5 שנים ויותר לאחר האירוע אצל חלק מהאנשים. בקיצור, ניתן לשפר תפקוד גם זמן רב לאחר האירוע, מידת השיפור תלויה במצבו הבריאותי של האדם וביכולת שלו להתגייס לאימון אינטנסיבי יחסית. שיקום מוצלח, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי