כאבי תופת בגפיים לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

13/04/2014 | 18:54 | מאת: סמי

אמי עברה אירוע מוחי כשלאחריו שוחררה לביתה להמשך טיפול עם חולשה בצד שמאל. לאחר כשבוע החלו כאבי תופת בגפיים העליונות והתחתונות אשר ממש משתקים אותה ללא יכולת לבצע שום פעילות מוטורית. בבדיקה אצל אורטופד לא נימצא פיתרון.

סמי שלום, לפי תאורך נשמע שהכאבים אינם ממקור אורטופדי אלא מרכזי - כלומר, נגרמים בשל הפגיעה במוח. התופעה נקראת central post-stroke pain ומופיעה אצל 10%-5% מהאנשים לאחר שבץ. ניתן לטפל בה באמצעות תרופות, ואם זה לא עוזר אז באמצעות גירוי מגנטי למוח. למרות שכיחותה הרבה פעמים הרופאים אינם מאבחנים את הבעיה כראוי. ממליץ לפנות לבדיקה אצל נוירולוג או אצל רופא שיקומי טוב להמשך הטיפול. בהצלחה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי