בדיקת א.ס. ראש - משמעות תוצאות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/03/2015 | 13:31 | מאת: אבא

שלום רב, עקב קפיצה (לא גדולה,לא זכורים לי המספרים במדויק) בעקומת היקף ראש בביתי בת החודשיים וחצי, בהמלצת רופאת טיפת חלב נעשתה בדיקת אולטרא סאונד ראש. להלן הממצאים: מיבנה המוח תקין, החדרים ברוחב תקין. לא נצפתה סטיית קו האמצעי. הרחבה מינימלית של חלל תת עכבישי ביפרונטלי עד כ-6 ממ יתכן עקב תת ספיגה פיזיולוגית. אין בידי בדיקות להשוואה. שאלותי: 1. מה לדעתך המשמעויות/ההשלכות של תוצאת בדיקה זו 2. האם יש סיבה לדאגה 3. מהם הצעדים הבאים המומלצים. אגב: מבחינה התפתחותית עד כמה שניתן להגיד על תינוקת בת חודשיים נראית תקינה: מחייכת מגיל צעיר מאוד (מגיל חודש), עירנית לסביבה , נינוחה וממלמלת הרבה. בתודה מראש, אבא.

ערב טוב, בתשובה לשאלותיך: 1.קרוב לכלום 2.לא 3.המשך מעקב עקומת היקפי ראש לפחות במחצית השנה הקרובה. במקביל קיום מעקב אחר התפתחותה לעומת גילה . אם מידת החריגה מהעקומה המקורית של היקפי הגולגולת מתקדמת=מחריפה רצוי ייעוץ נוירוכירורג.אם ה"קפיצה" כתאורך נעצרה אין צורך בנקיטה נוספת כלשהיא בברכה

16/03/2015 | 17:02 | מאת: אבא

לדר הנכבד, תודות לתשובתך המהירה והמפורטת. יישר כח!

מנהלי פורום נוירוכירורגיה