מודאגת ומתלבטת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/01/2015 | 13:56 | מאת: דנה

שלום רב, אבא שלי בן 89 סובל מחוסר שווי משקל כבר 4 חודשים . בנוסף מתלונן על חולשה . גם בעבר סבל מסחרחורות ונמצא שזה קשור לאוזן - הפעם לא נמצא קשר . יש לציין שמדובר בבן אדם בריא לחלוטין,פעיל מאוד עד האירוע האחרון. לפני כשבועיים בעת טיול עם הכלב נפל ולא הצליח לקום. על פי דברין נתקע בחפץ ולכן נפל והיה לו קשה לקום . מפני שסיבת נפילתו לא היתה ברורה אושפז בית חולים ובוצעו מספר בדיקות. לא נמצאו ממצאים חריגים חוץ מהרשום מטה. אבקש התייחסות לגבי תוצאות ct: 1.ללא חומר ניגוד There is a difference in the sulci of brain in the vertex with obvious sulci on the left side ,but seeming flattening on the right. No other finding is identified. This appearance not seen in 2008 ct )בב2008 בוצע עקב סחרחורת. מומלץ עם חומר ניגוד. 2.עם חומר ניגוד לאחר הזרקה חומר ניגוד באישור של מחקת חריצי המוח קימרוני משמאל מודגמת צביעה קלושה פסים,נראת בצקת ווזוגנית מסביב. אין לראות נגעים נוספים. דרוש בירור mri בוצע התייעצות עם ניורולוג של קופ"ח שלא הבחין בבצקת . לאחר האשפוז אבא נשאר מאוד חרד ואני חוששת שהבדיקה תגרום לו לבעיה בריאותית עקב הלחץ והחרדה . אבקש מאוד את דעתך : האם בדיקת CT עם חומר ניגוד בעוד מספר חודשים וביצוע השוואה לCT האחרון יכולים לתת מענה למעקב הנחוץ במקרה של אבא שלי ? תודה רבה מראש !

לדנה שלום, בתשובה לשאלתך: ממש לא: יש לבצע עכשיו MRI מח ללא ועם הזרקת חמר ניגוד,כיוון שאין לפי שעה אבחנה! כמו כן ברור שממצאי ה-CT(2 הבדיקות)אינם מסבירים את התרחיש שבגינו אושפז. כמו כן יש לבדוק אותו כדי להתרשם מסיבת הנפילה:יתכן מקור צוארי לסחרחורת ולנפילה. עפ"י ממצאי הבדיקה יותווה אבחון משלים נוסף כפי שישתמע בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה