פענוח בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/09/2014 | 15:11 | מאת: ערן

אני בן 44, בריא בדרך כלל, עושה ספורט באופן קבוע. הופניתי לבדיקת MRI בעקבות צלצולים באזניים וסחרחורות שמופיעים לסרוגין (פעם פעמיים בשבוע). להלן סיכום הבדיקה - חשד למנינגיומה זעירה צמודה לקלינואיד השמאלי. ייתכן ומדובר בכלי דם בלבד. פרט לכך ללא ממצאים. מה זה קלינואיד שמאל? איך אפשר לדעת האם אכן מדובר במנינגיומה, או בכלי דם? נניח שמדובר בכלי דם, מה עושים מכאן והלאה? ואם זו מנינגיומה? אודה לך אם תסביר לי על תוצאות הבדיקה.

בקר טוב ערן, 1.נדרש עיון ב-MRI עצמו בדי להתייחס. השאלה היא האם מדובר במנינגיומה=גידול שפיר במיקום סמוך למוצא עצב הראייה השמאלי. 2.יתבקש כמוכן ייעוץ נוירו-אופטלמולוגי (בדיקה ייעודית של תפקודי הראייה) 3.לפי גדל הגידול ומידת השפעתו על העצב ,אם אכן מנינגיומה ייקבע צורך במעקב או בניתוח. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה