MRI מוח ללא ועם חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/01/2017 | 19:13 | מאת: מור

שלום רב, בעקבות כאבי ראש חזקים ובעיות בעיניים הופנתי לבדיקת MRI יש לציין שאני בת 30 ובריאה בדכ. להלן התוצאה: בצידו השמאלי של היפופיזה מודגם נגע היפואינטנסי בT1 והיפראינטנסי בT2 בקוטר כ5 ממ, ממצא מראה סימני האדרה פחותה למעט שאר הבלוטה לאחר הזרקת חומר ניגוד. לסיכום: התעבות רירית פוליפואידית במערות הלסת דו צדדי . נגע מתואר בהיפופיזה יכול להתאים לCystic pituitary adenoma אבחנה מבדלת Rathke cleft syst. מה המשמעות?? האם יכול להיות סרטני?? אני מאוד מאוד מודאגת..

פענוח ההדמייה איננו מציע ממצא ממאיר. כדי להתייחס אבחנתית יש לעיין בהדמייה. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה