פיענוח m.r.i לאחר ניתוח להסרת מנגיומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/01/2017 | 12:18 | מאת: ליאור

שלום ד"ר ולד. עברתי לא מזמן m.r.i אחרי הסרה של מניגיומה, הבעיה היא שאני לא מבין מה כתוב בדו"ח וכששאלתי את הרופא שלי הוא ציין שהכל נראה בסדר,אבל זה לא מספיק לי . יש לי עדיין נפיחות אם כי מועטה בצד שמאל של הראש והתחילו לי לאחרונה כאבי ראש חזקים כמו לפני הניתוח. אולי אתה יכול יותר להסביר את הדו"ח בעברית פשוטה? תודה מראש. מח כולל ח.נ. ================ פרטים קליניים: לאחר ניתוח להסרת מנינגיומה משמאל, לאחר הניתוח פסאודומנינגוצל. עיון והשוואה לבדיקת MRI הטרום ניתוחית מ-28.09.16 ובדיקת CT האחרונה מה-24.10.16 שהינה פוסט ניתוחית. הבדיקה ברצפים T1, T2, FLAIR ,דיפוזיה, SWI ,מלווה הזרקת ח.נ. ממצאים: מודגם מצב לאחר ניתוח טמפורו-פריאטלי שמאלי. קולקציה אקסטראקסיאלית היקפית באזור הקרניוטומיה. באזור הקרניוטומיה מודגמת גם קולקציה אקסטראקרניאלית המתאימה לקולקציה הידועה באורך כ-9 ס"מ. ללא עדות לדיפוזיה רסטריקטיבית. לאחר הזרקת ח.נ. ללא האדרה באזור הקולקציה האקסטראקרניאלית. האדרה מועטה באזור הקרניוטומיה במיטת הניתוח. באספקט הדורלי התהליך הגדול שהודגם בבדיקה הקודמת טרום ניתוחית אינו מודגם. הממצא הוסר. מודגם אות מוגבר מתאי המסטואיד משמאל באזור הניתוח. לא הודגם ממצא האדרתי חריג נוסף אינטרא או אקסטראקרניאלי. קו האמצע שמור. סמני הלחץ על החדר הצדדי השמאלי בשיפור בהשוואה לבדיקה הטרום ניתוחית. החדרים אינם מורחבים. סיכום: לאחר ניתוח להסרת תהליך תופס מקום משמאל. קולקציה קטנה אקסטראקסיאלית במיטת הניתוח וקולקציה נוספת חוץ גולגלתית באזור הניתוח אשר קטנה משמעותית בהשוואה לבדיקת ה-CT מה- 24.07.16 .

לליאור, הרופא שלך צודק הגידול-הוסר כל מרכיבי הבעייה שלאחר ניתוח-בשיפור-בנסיגה. סופשבוע נעים

מנהלי פורום נוירוכירורגיה