מיקרואדנומה בהיפופיזה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

12/01/2017 | 21:03 | מאת: יעל

שלום, התחילה לי פזילה בעין שמאל לפני כחצי שנה.. התחלתי לברר על ניתוח לתיקון הפזילה והרופא רצה שאלך לנוירולוג. הייתי ובבדיקה גופנית נראה "ערות החזרים עם החזרים פתולוגיים בפלג גוף ימני גם ביד וגם ברגל". והרופא אמר לי שבד"כ זה בעיה במוח... עשיתי סיטי ראש- מח תקין ובארובת העין נצפה אקסופתלמוס בעין שמאל. הנוירולוג הביא לי אישור שאין לי בעיה. המנתח רצה שאביא אישור מאנדוקרינולוג בגלל האקסופתלמוס והטכיקרדיה (התחיל לי דופק מהיר מעל 100 גם בחצי שנה האחרונה.. התעלפתי פעמיים). בירור קרדיולוג- תקין. בלוטת התריס שלי תקינה (כולל tsi). אנדוקרינולוג שלח ל mri מכוון לאוכף תורכי ונצפה שם מיקראודנומה בהיפופיזה בגודל 5 מ"מ. הפרולקטין בדם שלי מעט גבוה והווסת שלי לא סדירה (גם חדש מהחצי שנה האחרונה..). חזרתי לאנדוקרינולוג והוא הביא לי דוסטינקס לקחת פעם בשבוע. אני מאוד חוששת לקחת את הכדורים האלה בגלל תופעות הלוואי שקראתי עליהם- אירועים מוחיים, בעיות לב, קרישי דם בריאה וכדו'. האם כדאי לא לקחת את הכדורים? מדאיג אותי הערות החזרים שהנוירולוג אבחן.. האם רוב הסיכויים שיש לי בעיה נוספת במוח? כדאי לבקש לעשות mri למוח כולו? הקודם היה רק לאוכף תורגי. הרופא רוצה שאהיה במעקב אצלו כל חודשיים ופעם בשנה mri. מה המעקב כולל חוץ מבדיקת דם לפרולקטין? האם אם אחליט לא לקחת את הכדורים עדיין אני צריכה להיות במעקב כזה? ושאלה נוספת- האם יש קשר לפזילה החדשה? אני יוכל לתקן אותה בניתוח? סליחה על כמות השאלות... אשמח לתשובות על הכל.. תודה רבה!

בקר טוב יעל, מניח שאינך יחידה ברצון לקבל מענה על כל השאלות.. 1.נושא לקיחת-אי לקיחת DOSTINEX: לדיון עם אנדוקרינולוג מטפל. 2.כפי שמסתמן מסך המידע והבדיקות שעברת עד כה הפזילה המתוארת כלל איננה קשורה למיקרואדנומה שאובחנה 3.אקסופטלמוס בעין שמאל יכול כשלעצמו לתרום לפזילה המתוארת. יתכן ויש מקום לחזור שוב על תפקודי בלוטת התריס+על הדמייתה:דיון עם אנדוקרינולוג מטפל. 4.עקב קיום פרולקטין גבוה,מחזור לא סדיר,טכיקרדיה ואקסופטלמוס יש מקום למעקב האנדוקריני ויתכן להעמקת הברור המאבחן. 5.ממליץ על ייעוץ נוירו-אופטלמולוג=תת התמחות של רפואת עיניים בהיבט מקור הפזילה והטפול המתאים בה. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה