שוואנומה אקסטרה קרניאלית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

08/01/2017 | 19:08 | מאת: עדי

התגלתה אצלי שוואנומה פרהפרינגיאלית סמוכה לענף של הקרוטיד,בחלל הצוואר, בגודל 4 סמ. לא ברור על איזה עצב היא יושבת. האם מומלץ לנתח בהקדם? האם זה לטיפול של נוירוכירורג או אא"ג? האם יש מישהו המבצע intracapsular enucleation?התגלתה אצלי שוואנומה פרהפרינגיאלית סמוכה לענף של הקרוטיד,בחלל הצוואר, בגודל 4 סמ. לא ברור על איזה עצב היא יושבת. האם מומלץ לנתח בהקדם? האם זה לטיפול של נוירוכירורג או אא"ג? האם יש מישהו המבצע intracapsular enucleation?

לעדי שלום, לא ציינת התלונות שבגינן בוצעה ההדמייה: יש להן בין השאר השפעה על ההמלצה על מועד הניתוח הגידול במימדים גדולים למדי הנתוח מתבצע עי נוירוכירורג או עי מנתח ראש-צואר intracapsular enucleation כמובן אפשרי יש לבדוק אותך ולעיין בהדמייה. בברכה

05/08/2019 | 23:52 | מאת: שמעון

שלום , לפני חצי שנה התגלתה אצלי שוואנומה בגודל 5 סמ בצאוור , ההמלצה היא ניתוח כאשר תהיה פגיעה עיצבית שעדיין לא ידועה , או המתנה ומעכב , רציתי לשאול האם ישנה התפתחות בתחום וישנם דרכים אחרות לטפל בשוואנומה ללא פגיעה עיצבית ?.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה