פיענוח MRI עקב איחור התפתחותי ילד בן 3

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

28/12/2016 | 19:51 | מאת: אביגיל

שלום רב. אשמח לפיענוח של אחד ממצאים של mri של בני. סיבה הפניה: איחור התפחותי משמעותי הליכה לא יציבה ואינו מדבר(קיימת הבנה ושימוש בג'סטות) הילד בן 3+. מבנה מוח תקין. ואז צוין שיש הרחבה של חללי csf באספקט קדמי ותחתון של הגומה האמצעית, במיוחד בולט משמאל, יתכן ציסטות ארכנואידליות. משמאל קיימת אסימטריה קלה בגובה ריצפת הגומה הקרניאלית האמצעית. יתכן הנמכה על רקע פולסציות csf. סיכום: הרחבת חללי csf על רקע ציסטה ארכנואידלית למשל גומה אמצעית משמאל. האם לפנות לייעוץ נוירוכירורג? (בנוסף ישנם עוד 2 ממצאים שלהם התייחס הנוירלוג המטפל. ומשום מה מהממצא הזה התעלמו כליל). תודה רבה! אשמח לתשובה.

בקר טוב, אינני רואה טעם בפרשנות על הדמייה שלא ראיתי:היא עשוייה להטעות אותך ואותי. לא ברור מפנייתך האם המפענח רואה ציסטות ארכנואידליות או ציסטה יחידה מומלץ ייעוץ נוירולוג ילדים. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה