הידרוצפלוס

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

15/12/2016 | 03:19 | מאת: נעמה

דר' וולד הנכבד שלום רב, אשמח אם תעזור לי מניסיונך העשיר כנוירוכירוג. מכיוון שאיני יודעת מה לעשות. אובדת עצות לפני כ-32 שנה בעלי נולד עם הידרוצפלוס. עד כה, עבר רוויזיות של השנט כ-10 פעמים במהלך השנים(פעמיים החלפת נקז מוחי והשאר החלפת הקטטר הצינורית מהראש - בטן וכו'). לפני כחודשיים, בעלי אושפז עקב תלונות של כאבים חזקים בכפתור של הראש (הנקז). אושפז, ולאחר יומיים שוחרר עקב הטבה ולאחר ימים בודדים אושפז בשנית עקב החמרה למשך הפעם כחודש לערך ושוחרר שוב - ללא הטבה בכאבים!! באשפוז הממושך נעשה ניסיון להקל על הכאב באמצעות זריקות, כדורים, משחות, זריקת בלוק בכפתור, זריקה בגב והורדה של לחץ מהכפתור . אציין שלבעלי יש שנט מתכוונן. בבדיקות הסיטי וה-m. R. I ראש שנערכו לבעלי הראו שהכל תקין ואין הרחבה של חדרי המוח. אציין שכפתור זה לא הוחלף 11 שנה.!! צוות המח', קיים דיון ודעותיו חלוקות .חלקו - יש לבצע ניתוח להתקנת מסתם חדש - וחלקו האחר תמך במתן טיפול תרופתי ושחרור הביתה. כאמור הוחלט על שחרור הביתה ומתן טיפול תרופתי. עד היום כחודש מהשחרור בעלי נמצא בבית עם אותם הכאבים בכפתור שמלווים בבחילות קשות וסחרחורות ואינו מצליח גם לישון כמו שצריך - תרופות אלו אינן עזרו, לצערי! לשאלתי: 1. האם ניתוח מסוג זה התקנת נקז מוחי חדש הוא מאוד מסוכן העלול לגרום חלילה למוות ובגלל זה הצוות הרפואי הבכיר הקובע מתעקש לא לנתח??? 2. אינני רוצה להישמע '' מסוממת'' אך קראתי באינטרנט על קנאביס רפואי שמקל על כאבים, אגב שלדעת חלק מצוות הרופאים שמתנגד לניתוח כאמור מקורם של כאבים אלו ממנו סובל בעלי הם כאבים נוירופטים ולא של אי תפקוד השנט כפי שהחלק האחר של הרופאים טוען. האם במצב זה בפגשתי השבוע עם הרופא המטפל בבעלי, לדעתך יהיה יעיל להעלות את הנושא של הקנאביס הרפואי במידה ועדיין יש התנגדות לניתוח מצידו?? האם זו בקשה ראויה לבקש שתישקל בכובד ראש או שבקשה זו אינה עיניינית כלל? אציין - שאין חסימה של השנט הגורם לעילפון והקאות ואפאטיות דבר המצריך הגעה דחופה למיון... מתנצלת מאוד על אורכו של מכתב זה ומקןוה כח תקבל זאת בהבנה, בברכת בריאות, נעמה

בקר טוב נעמה, בתשובה לשאלותיך: 1.לא 2.יש צורך לראות ולבדוק אותו כדי להתייחס כמו כן -קיימים טפולים תרופתיים ייעודיים לכאב נוירופתים. 3.הדיון על שמוש ב-canabis מתאים לדיון עם מומחה במרפאת כאב. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה