שאלה לגבי מנינגיומה פרונטלית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/12/2016 | 10:11 | מאת: ת

שלום גילו אצלי מנינגיומה פרונטלית (פטריונלית) גדולה שמאלית מסוידת בחלקה, שכנראה גדלה כנראה שמשך 15-20 שנה, בגודל בגודל 3.4x3.6x4.3 ס"מ , שלוחץ על רקמת המוח הפרונטלית משמאל, אני בת 60 , ומעדיפה לעשות ניתוח בהקדם האפשרי,כי הגידול מפחיד אותי אם ייגדל או יהיו סיבוכים, כרגע אחד הרופאים המליץ לעבור ניתוח מהר , ואחד שהוא מומחה ממליץ לחכות חצי שנה ולעשות MRI , כדי לראות את הקצב גדילה , ואני רוצה להתחיל את התהליך כמה שיותר מהר כדי שלא יהיו סיבוכים , מה עדיף לעשות , לחכות חצי שנה או להחליף רופא שאולי יעשה את זה יותר מהר? מה ההשלכות של לעשות את הניתוח לעומת לחכות עם זה? האם עדיף לחכות כי אם הוא יידע את הקצב וייקבע טיפול יותר טוב בזכות זה? אחרי הניתוח הניורוכירורגי כנראה צריך לעבור הקרנות קצת, הבנתי ש מאיץ קווי של novalis שיש באיכילוב עדיף על gamma knife האם אחרי הניתוח אני ייתפקד כמו היום , או שזה יכול לפגוע בחלק מהתפקודים? מה הסיכונים? אולי אם הגידול לא ממהיר , עדיף לחכות ולא לעשות ניתוח? יכול להיות סיבוכים? כמה זמן לוקח כל הטיפולים ביחד וההחלמה? האם אני יוכל למשל לנהוג אחרי זה , או להישאר בבית עד שיחלים הכל?

שלום, במענה לשאלותיך: יש לעיין בהדמיית MRI כדי לענות האם הניתוח צריך להתבצע בקרוב. לפי מימדי הגידול הוא טעון ניתוח לא ברור האם יש צורך בטפול קרינתי משלים ועל סמך מה וממי קבלת הצעה כזאת. לידיעתך:אין בארץ gamma knife ! שאלותיך לגבי הנתוח,סיכוניו, סיבוכים,מהלך בתר ניתוחי החלמתי צפוי מיידי לאחר בצועו ומעקב בהמשך טעונות דיון פרונטלי מפורט שיתבסס הן על בדיקתך והן על עיון בנתוני ההדמייה בברכה

10/12/2016 | 12:02 | מאת: ת

לא ניסחתי טוב את המשפט, התכוונתי שאין הפניה להקרנה כי הרי לא עשיתי את הניתוח, אלא שיש סיכוי שאחרי הניתוח אולי צריך לעשות הקרנות, יכול להיות שגם לא צריך, כנראה נתחיל בניתוח ונראה איך זה הולך משם שמעתי שהיה סכין גמא בארץ, בשיבא או הרצליה מדיקל סנטר כנראה שכבר אין לגבי זמן החלמה אין איזה משהו ממוצע , בערך? יש איזשהו טווח זמן? למה אפשר לצפות שמעתי שאולי ללחברות ביוטק יש כמה טיפולים בתחום? האם משהו מהם מומלץ? או יעזור? amgen imlygic kite pharma kite-439 genentech zelboraf ועוד חברות עם טיפולים בתחום ששמעתי עליהם: array biopharma lion biotechnologies immonocore

מנהלי פורום נוירוכירורגיה