דימום סאבדורלי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/12/2016 | 16:41 | מאת: רוואן

אבא שלי נפל מסולם ונחבל בראשו, לאחר הנפילה התפתח מצב בילבולי, פנינו לחדר מיון ובוצע לו ct מח שהראה מוקד היפרדנסי פרונטלי היקפי. מצבו השתפר וחזר למצב בסיסי ושוחרר. ולאחר שבוע עבר בדיקת MRI והודגם דמם סובדורלי בהיקף ההימפרה השמאלית ללא אפקט מסה על רקמת המח. בהמשך הופיע קושי בשליפת מילים ללא הפרעה בהבנה, פנינו לבית החולים עשו לו סי טי ויש דימום סובדורלי משמאל בשלבי ספיגה. בהמהלך האשפוז הדיבור השתפר וחזר למצבו הבסיסי, הוחל טיפול בסטירואידים ודיפלפט.(סטירואידים השתמש רק לשבועיים והפסיק) מצבו השתפר למצב בסיסי אבל לאחר שלושה שבועות מלקיחת התרפות עכשיו חזר לגמגם וכבדות בדיבור ונימול בגפיים הימניות. חזרנו לבית חולים עשו לו סי טי שוב, אמרו שעדיין יש דימום והחזירו השימוש בסטירואידים והמשיך גם בדיפלפט כרונו.אבל יש לו קושי כבד בדיבור ונימול צד ימני חזק מאד.. האם יש צורך בהתערבות ניתוחית? או שזה עובר עם התרופות? האם דימום מסכן חיים??מה צריך לעשות

לרוואן שלום, יש לעיין בהדמיות ולהשוותן כדי לייעץ פרטנית. המהלך הקליני המתואר תומך בצורך לניקוז ניתוחי של הדמם סביב ההמיספרה השמאלית בברכה

17/12/2016 | 23:18 | מאת: רוואן

קודם כל תודה רבה דר על התשובה, היתה לו פגישה עם הנוירוכירורג בבית החולים, שהסתכל על כל ההדמיות והסי טי שעשה עד כה, התשובה היתה שבשלב זה אין צורך להתערב ניתוחית, ולהמשיך בדיפלפט כרונו ומנוחה. ואכן המצב הבריאותי השתפר, כמעט ואין נימול ואין הפרעות בדיבור. הדימום הוא סאבדורלי בהימספרה שמאלית.. לאחרונה הוא מתלונן על לחץ על הראש אחורית בצד שמאל, שאלתי היא האם זה טבעי או שזה סימן לעוד משהו שמתפתח?

מנהלי פורום נוירוכירורגיה