מנינגיומה-בעקבות בדיקת ct מוח לחשד המטולוגי עלו

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/11/2016 | 14:06 | מאת: רות אגסי

בעקבות ct לבדיקת מחלה אחרת גילו שיש לי מנינגיומה. אני מצרפת את ה mri ואשמח לשמוע עצה. אני בת 65 ולא סובלת משום כאבים . לכבוד ד"ר אביתר ג'ודי קופת חולים מכבי שם: אגסי רות ת.ז: 012019410 ד"ר נכבד, . הבדיקה בוצעה בתאריך 24/11/2016 של המוח כולל הזרקת גדוליניום MRI להלן ממצאי בדיקת .GRE ,SWI , DWI , FLAIR , T2 , T1 הבדיקה בוצעה בטכניקת שהדגימה תהליך תופס מקום טמפורלי CT התוויה קלינית: הנבדקת בת 65 . הבדיקה בוצעה בהמשך לבדיקת משמאל. ממצאים: באונה הטמפורלית משמאל מודגם תהליך תופס מקום על בסיס דוראלי עם האדרה פתולוגית בתוכו במימדים 3.8 ס"מ. התהליך מתאדר עם בצקת ניכרת סביבו בעל אפקט מסה על קרן אחורית ועל החדר הלטרלי x3.4 הימני. הבצקת גורמת לסטיה מינימלית של קו האמצע ימינה. תהליך המתאים למנינגיומה. לא הודגמו תהליכים תופסי מקום אחרים במוח. מודגמת כאמור בצקת סביב התהליך, פרט לכך ללא עדות לאותות חריגים במוח. FLAIR- ו T2 בסדרות שקלול מערכת החדרים, ציסטרנות וחריצים תקינים, למעט לחץ על הקרן האחורית של החדר הלטרלי השמאלי. כמו כן הבצקת יוצרת אפקט מסה עם לחץ אולקלי קל וריניאציה אולקלית מינימלית. התרשמות: מנינגיומה טמפורלית משמאל עם בצקת ניכרת סביבה ואפקט מסה בהתאם. בברכה, ד"ר צרפתי גליה מומחית ברדיולוגיה אבחנתית מ ר 21627 OHADC תודה

שלום רות, מנינגיומה-גידול שפיר. עליך להיוועץ בנוירוכירורג כיוון שהבצקת המוחית סביבו מבטאת סבל מוחי מתבקש ניתוח לכריתת הגידול. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה