האם עדיין משתמשים בsomatosensory evoked potentials

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

29/03/2006 | 11:26 | מאת: מירי

אני יודעת שזה ללכת אחורנית בזמן, אבל השאלה שלי היא כזו - האם יש מכונים בארץ שמשתמשים בבדיקת somatosensory evoked potentials כדי לעלות על בעיה בזרימת כלי דם למוח? אם כן, באיזה סוגי מכונים זה מבוצע? (ואני שואלת את זה למרות הקיום של בדיקות דופלר).

בדיקת פוטנציאלים מעוררים משמשת היום בעיקר לאבחון מחלות דמיאלניטיביות כגון טרשת נפוצה. לא ידוע לי על שימוש בבדיקה כדי לאבחן מחלות כלי דם של המוח.כפי שציינת, היום ניתן בטכניקת הדופלר ,שהינה פשוטה,לא פולשנית ונטולת תופעות לוואי להעריך את זרימת הדם למוח. ניתן להשתמש גם בבדיקות CTA,MRA ובמצבים מיוחדים גם באנגיוגרפיה.

מנהלי פורום שבץ מוח