הסבר

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

28/03/2006 | 16:27 | מאת: אורח

שלום רב, אבי לאחר 2 ארועים מוחיים בשנה וחצי האחרונות . כנראה בשל סתימה בעורק הצוואר . ידו השמאלית מכווצת ומשוכה כלפי מעלה , קשה לי מאוד להזיז אותה . האם ידועה הסיבה לכך , האם מדובר במחסור של חומר כימי , סיבה פיזיולוגית ? . האם ישנה תרופה , או תרופה ניסיונית ? . תודה .

פגיעות מוטוריות במערכת העצבים המרכזים מלוות לרוב בעליה בטונוס השרירי הנקראת ספסטיות. עם הזמן הספסטיות גורמת לעיוות ולחוסר יכול להניע את המפרק ,כלומר לקונטרקטורה. הדרך היעילה למנוע את הופעת הקונטרקטורה היא על ידי טיפולי פיזיותרפיה. יתכן שתרופה בשם בקלוסל עלולה לסייע בשלבים המוקדמים אם כי עדיין אין הוכחות ברורות לכך.

מנהלי פורום שבץ מוח