תוצאות בדיקת סיטי נוזלים בראש לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

27/03/2006 | 21:17 | מאת: אלירן

מומלץ ניתוח שנט מה הסיכונים בניתוח כזה?

בניתוח שאנט מחדירים צינור שתפקידו לנקז נוזלים מחדרי המוח לחחל הצפקי בבטן. לא ציינת מה ההתויה לניתוח. באם מדובר באבחנה של הידרוצפלוס בלחץ תקין-NPH יש צורך בהערכה קדם ניתוחית מקיפה כדי להעריך האם אכן קיימת התוויה לניתוח. ההערכה כוללת מספר ניקורים מותניים עם ניקוז של כמות נוזל משמעותית בכל ניקור(כ-30 סמ"ק) והערכת תקודי הליכה ותפקודים קוגנטיבים לפני ואחרי הניקור הסיבוכים עלולים לכלול דימומים,זיהומים ("שאנטיטיס") ניקוז יתר ועוד.

01/04/2006 | 20:48 | מאת: אלירן

אתה באופן אישי מתעסק עם ניתוחי שנט? כלומר היכן תוכל לסייע לי לעזור לאבא?

מנהלי פורום שבץ מוח