ארועים מוחיים חוזרים ונשנים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

23/03/2006 | 20:58 | מאת: אורנה

אבי בן 74 לפני כ5 חודשים קיבל ארוע מוחי "דמם" לא חסימה אלא דמם בקוטר של כ 2 ס"מ בבית החולים קיבל עוד ארוע חזק במקום אחר משותק בכול פלג גופו השמאלי עבר לשיקום ושם קיבל עוד ארוע במקום אחר איבד את יכולת הדיבור השיקום לא הצליח ועבר לבית אבות לא צלול מטופל ברספרידל אובחן ע"י פסיכו גריאטר כדמנתי לפני כ3 שבועות עבר מם אר איי ושם הודגם דמם טרי במקום אחר וגם היד הימנית שעוד עבדה התקשתה לא מסוגל לבלוע אם לא מחזיקים לו את הראש מעלה יש ימים שהוא נראה צלול מתמצא זקוף ערני ועם רצון לנסות ללכת לקבל פיזו ועוד ויש ימים שפתאום יש נסיגה בלתי מובנת האם במקרה כזה יש עוד סיכוי ואפילו קלוש לשיקום ככול שמתרחקים מהארוע?? איך אפשר לדעת אם יקבל עוד ארוע?? למה הארועים חוזרים בכול פעם במקום אחר?? בתודה מראש

לא ציינת האם האירוע השני והשלישי היו על רקע דמם או חסימה של כלי דם מוחיים. אירועים חוזרים של דמם תוך מוחי עלולים להיות,בין היתר, על רקע טיפול נוגד קרישה,יתר לחץ דם בלתי מאוזן או על רקע שקיעת חלבון בשם עמילואיד בכלי דם.הדרך ההדמייתית לאבחן שקיעת עמילואיד היא בבדיקת MRI ברצף T2 STAR. במידה וחלק מהאירועים היו על רקע חסימות של כלי דם יש צורך להשלים בירור עלי ידי דופלר עורקי התרדמה,אקו לב דרך הושט ובירור לקרישיות יתר.מאחר ואביך הוא חולה מורכב כדאי להפנות לנוירולוג המתמחה במחלות כלי דם של המוח. כמובן שבחולה דמנטי הפוטנציאל השיקומי הינו ירוד .

מנהלי פורום שבץ מוח