cerebellum

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

18/03/2006 | 08:37 | מאת: ליאורה

לפני כשש שנים נאמר לאימי כי היא סובלת ממחלה של אמצע המוחון ולא ניתן לעשות דבר בנושא. היכן היכולתי לקרוא חומר בנושא- בעיברית ? האם אתה יכול לתאר קצת מה מהות המחלה ? האם בניגוד לחוות הדעת שנתנה אז , יש מה לעשות? למי ניתן לפנות ?

פגיעה בצרבלום עלולה לגרום להפרעות בקורדינציה ובשיווי המשקל ולהליכה על בסיס רחב. לא ברור מהיא במחלה שגרמה לפגיעה בצרבלום אצל אימך. האבחנה המבדלת למחלות צרבלום הינה רחבה מאוד וכוללת מחלות וסקולריות (אוטמים),גידולים,הרעלות (אלכוהול,פניטואין ועוד),חסרים תזונתיים (ויטמין E ועוד),מחלות סיסטמיות (כגון צליאק) ומצבים רבים נוספים. על מנת לבצע אבחנה מדויקת ולבחון אפשרויות טיפוליות אני מציע לפנות למרפאות הנוירולוגיות במרכז הרפואי תל אביב טל-6974000.

מנהלי פורום שבץ מוח