עורקים או ורידים?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

15/03/2006 | 19:57 | מאת: מיקי

שלום ד"ר, האם אירוע מוחי נגרם רק ע"י בעיה בעורקים או גם בבעיות ורידים בראש? איזו בדיקה יכולה לבדוק זרימת דם תיקנית בראש?

כשאנו דנים בשבץ מוח אנו מתכוונים בעיקר לאוטמים בכלי דם עורקים המספקים למוח דם מחומצן וגלוקוז ,אך יש לזכור כי במוח קיימת מערכת דם נוספת-מערכת ניקוז ורידית. המצבים העיקרים העלולים לגרום לחסימה ורידית במוח כוללים מצבים של קרישיות יתר,אליהם כבר התייחסתי בתשובות קודמות,הריון והתקופה הבתר הריונית,זיהומים וגידולים המפעילים לחץ חיצוני על הוריד,הפרעות העלולות לפגוע בזרימת הדם למוח כגון התיבשות ואי ספיקת לב ועוד. הסימפטומים כוללים כאבי ראש,בחילות והקאות,אודם ובלט של העין עם הפרעות ראיה או הגבלה בתנועות העיינים,התקפים אפילפטיים וחוסרים נוירולוגים נוספים. הדרך לאבחן חסימות בכלי דם ורידים של המוח היא על ידי בדיקת CTV או MRV. אוטם ורידי מהווה מצב חירום רפואי עם שיעורי תמותה לא מבוטלים הנעים בין 5-20% ומחייב אבחנה מהירה וטיפול.

19/03/2006 | 20:41 | מאת: מיקי

תודה על תשובתך ד"ר. הרופאה שלחה אותי לדופלר, ול-MRI שיצאו תקינים. האם זה שולל גם את הבעיה הורידית שציינת? מה ההבדל בין CT ל- CTV?? תודה שוב מיקי

מנהלי פורום שבץ מוח