כאבי ראש חזקים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

12/03/2006 | 20:06 | מאת: גלית

שלום שמי גלית בחמשת החודשים האחרונים יש לי כאבי ראש ממש חזקים מאוד שחוזרים על עצמם כל 4-7 ימים בערך...בזמן הכאבים אני מרגישה שהאוזניים של נסתמות, בחילות והקאות, תחושת נימול כללית בידיים ובפנים (אבל לא תמיד) וכן חולשה כללית ועייפות ומידי פעם גם כאבי בטן חזקים. בזמן ההתקף אני לא מסוגלת אפילו לעמוד על הרגליים כאילו שכל המערכות בגוף קורסות. לפעמים ההתקף יכול לעבור רק אחרי 12 שעות וגם אחרי ההתקף אני מרגישה חולשה כללית למשך יומיים שלושה. מה ששמתי לב זה גם שבזמן ההתקף אני מרגישה הבדלים מאוד קיצוניים בין שכיבה ישיבה ועמידה כאשר הראש שלי כואב הרבה יותר בזמן שכיבה ועמידה מאשר בישיבה. ההתקף מתחיל בדרך כלל בכאבי ראש לא חזקים והוא מתגבר מהר מאוד. רציתי לציין את ההיסטוריה הרפואית שלי : מספר חודשים אחרי שנולדתי עברתי ניתוח בראשי שבו הכניסו לי שאנט כדי שינקז את הנוזלים במוחי ולפני 6 שנים השאנט נקרע ונאלצו לעשות לי ניתוח נוסף כדי להחליפו. בנוסף לכך אני צריכה להזריק כל יום הורמון גדילה (גןאטרופין) ואני צריכה גם מידי פעם לקחת הורמון פרוגילוטון להסדרת המחזור. לאחרונה הלכתי להמון רופאים ועשיתי המון בדיקות. אפילו עשו לי בדיקות סיטי ואם אר אי בזמן ההתקף וראו שהשאנט מתפקד כרגיל. אמרו לי שסיבות אפשריות לכאבים הן: מיגרנות (שבמשפחה שלי יש עבר למיגרנות אצל סבא שלי), שרידים של מחלת הנשיקה מה שלא מסתדר לי כי לא הרגשתי שהיייתה לי מחלה זו, או אף אולי בעיה בשאנט (אמרו שיכול להיות שהוא נפתח ונסגר לפרקים). רציתי לשאול אם יכולה להיות סיבה נוספת לכאבים שלא חשבו עליה ואם לעוד מישהו בפורום הייתה או ישנה בעייה דומה לשלי ואם הצליחו למצוא מה גרם לה ואיך לטפל בה ורציתי גם לדעת האם אלה יכולים להיות סימנים מקדימים לשבץ מוחי תודה...

במידה ואכן השלמת את הבירור כפי שציינת, אני ממליץ לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב טל-6974000.

מנהלי פורום שבץ מוח