תוצאות בדיקת סי.טי.

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

07/03/2006 | 13:52 | מאת: מיקי

אימי בת שמונים נשלחה לבדיקת סי.טי. לאחר שחשה תקופה ארוכה מכאבים וחולשה בשתי הרגליים. בבדיקה נכתב שיש אוטם לקונארי ישן בלנטיפורם משמאל. חדרי המוח תקינים במיקומם אבל מורחבים במידה קלה וסימטרית. הודגמה הרחבה בינונית עד ניכרת של חללים תחת עכבישים. סיכום--אוטם ישן אטרופיה קורטיקלית. מכיוון שהתור לרופא עוד רחוק-מה משמעות התוצאות? האם יכולה להיות התחלה של מחלה כמו אלצהיימר והאם בעיות הרגלים קשורות לממצאים במוח?

לא ניתן לאבחן אלצהיימר לפי תוצאות בדיקות CT. בדיקת הCT שתוארה לא מסבירה כאבים וחולשה בשתי הרגליים. האוטם הלקונרי הישן נגרם כנראה כתוצאה מיתר לחץ דם. יש כמובן צורך לבדוק את אמך ולהתבונן בהדמיה באופן ישיר.

מנהלי פורום שבץ מוח