תורשה בשבץ מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

02/03/2006 | 20:36 | מאת: קרן

אבי נפטר משבץ מוחי (ארוע) אשר היה מאוד קשה האם אנחנו כילדיו צריכים להבדק על מנת לשלול אפשרות שבעתיד לא נסבול גם משבץ מוחי, במידה וכן יש צורך בבדיקה כיצד היא נעשית?

תורשה מהווה גורם חשוב בשבץ מוח ,אך רק אחד מבין גורמים רבים אחרים. השאלה החשובה היא באיזה גיל קיבל אביך את שבץ המוח והאם סבל מאירועים איסכמיים אחריים בחייו. במידה ואכן יש רושם לבעיה משפחתית של קרישותיות יתר ניתן לבצע את פרופיל בדיקות הדם המלא בקופ"ח.מעבר לכך כמובן שצריך לאזן את כל גורמי הסיכון הוסקולרים הידועים כגון השמנה,יתר לחץ דם,סוכרת,יתר שומנים בדם,עישון וחוסר פעילות גופית.

מנהלי פורום שבץ מוח