קרישיות יתר?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

28/02/2006 | 10:35 | מאת: טלי

שלום, אבי עבר לפני כשנתיים אירוע מוחי. כשהייתי אצל רופא הנשים לקבל מרשם גלולות הוא ביקש ממני לברר אם יש לאבי קרישיות יתר מכיוון שזה גנטי וזה מסוכן בשילוב עם גלולות. אני רוצה בעצמי לעבור את הבדיקה הזו ליתר ביטחון, אך הבנתי שבדיקת דם רגילה לא תעזור. מה זו הבדיקה הזו ואיפה ניתן לעבור אותה? אודה לעזרתך, טלי

ישנן סיבות רבות לקרישיות יתר ולכן יש צורך לבצע פרופיל נרחב של בדיקות הכוללות בין היתר-תפקודי קרישה,שקיעת דם,חלבונים S,C,אנטי קרדיוליפין,פיברינוגן,הומוציסטאין,ANA,ביתא2 גליקופרוטאין ועוד. במידה ואת מתחילה טיפול גלולות כדאי,במידה ואת מעשנת,להפסיק את העישון שכן השילוב בין גלולות לעישון עלול להיות בעעיתי מבחינת תופעות טרומבוטיות.

מנהלי פורום שבץ מוח