המשך בקשה לעזרה מד"ר

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

27/02/2006 | 14:54 | מאת: lizibe

נתונים נוספים שאולי יוכלו לעזור למתן תשובה ועזרה אמא שלי בת 74 חולת סכרת ורק בזמן האחרון לחץ הדם שלה לא היה יציב, יש לה עודף משקל רב, אישה צלולה פעילה בעקרון, במקצועה אחות מוסמכת ואחות בריאות הציבור. במהלך השנה האחרונה, לדעתי, לא הצליחה ביום יום בבית שלה וגם אצלי להרדם במצב של שכיבה , היא התרגלה להרדם על כורסת טלויזיה נוחה

כל חולה במצבה של אמך המתלונן על קשיים בנשימה צריכה לעבור בירור כדי לשלול ,בין היתר, דלקת ריאות עקב הפרעות בבליעה ושאיפת מזון או נוזלים לדרכי הנשימה,תסחיף ריאתי מפקקת בורידי הרגליים העמוקים שנגרמה עקב שכיבה ממושכת,הפרעות לבביות ועוד.כדאי להביא בחשבון גם לשלול תופעה בשם "דום נשימה בשינה" ,השכיחה יותר בקרב אנשים שמנים. הדרך לאתר את התופעה הינה דרך מעבדת שינה.במידה ואמך מאושפזת ניתן לחבר אליה מד ריוויון חמצן בזמן השינה. כדאי גם לפנות להתיעצות בפורום ריאות.

מנהלי פורום שבץ מוח