חוסר שיווי משקל לאחר אירוע

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

26/02/2006 | 19:11 | מאת: רותי

שלום רב, אבי כחודש וחצי אחרי אירוע מוחי (כתוצאה מזיהום-שחפת מוחית)שגרם לפזילה,ראיה כפולה, חוסר מיקוד וחוסר שיווי משקל. הפזילה והראיה הכפולה חלפו מזמן אך מבחינת שיווי משקל נעצר בהתקדמות. יכול לעמוד לבד אך ברגע שצועד-מיד נופל ימינה. מבחינה שכלית אין פגיעה אך נראה לי שיש פגיעה בהתמצאות במרחב:בתוך הבית פונה לכיוון הלא נכון (עם הליכון ותמיכה כמובן) וגם כשנסענו למלש"ח בחדרה שהוא מכיר לא זכר כיוונים-מה שמאד לא מתאים לו. מהם הסיכויים להחלמה? כל עוד אין לו שיווי משקל לא יוכל להיות עצמאי..

לא ציינת מה פרק הזמן שעבר עד לאבחון וכמה זמן אביך מטופל מאחר והטיפול בשחפת מוחית צריך להימשך תקופה ארוכה. לפי התיאור בשאלתך עיקר הפגיעה מרוכז בטריטוריה של גזע המוח,העובדה שחלק מהסימפטומים חלפו מהווה גורם פרוגנוסטי טוב אך טרם עבר מספיק זמן להעריך את את מידת הנזק השאריתי. מעבר לבדיקה הקלינית,המהווה את הפרמטר החשוב ביותר, הדרכים לעקוב אחר מהלך המחלה כוללים MRI של המוח וניקור מותני חוזר כדי לראות את מספר התאים וערכי כימיה בנוזל הצרברו ספינלי.

27/02/2006 | 11:43 | מאת: רותי

החל לקבל טיפול נגד שחפת מיד לאחר האירוע (אמצע ינואר),אמור לקבל אותו במשך שנה בגלל שאלרגי לחלק מהתרופות המקובלות של שחפת. LP לפני שחרור (10.2) הראה על מגמת שיפור מבחינת מספר תאים,חלבון, סוכר אך עדין לא תקין.מתי רצוי לעשות LP חוזר כדי לבדוק שוב התקדמות? הוא מאד חלש, שוכב וישן רוב היום (הפיזיוטרפיסטית כועסת עליו) ולא ברור לנו עד כמה ללחוץ עליו לשתף פעולה בגלל שזה לא מקרה רגיל של ארוע מוחי אלא גם מחלה.ביקורת בבי"ח רק ב-19.3 ואנו דואגים.

מנהלי פורום שבץ מוח