היצרות קלה בעורק התרדמה הפנימי וחרדה רבה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

16/10/2010 | 18:42 | מאת: דליה

שלום רב, עשיתי בדיקת דופלר של הצוואר בעקבות בקשתי. שכן אמי לקתה באירוע מוחי בגיל 50. הנה התוצאות שקיבלתי: בצד ימין יש היצרות קלה (בין 15%-50%) בעורק התרדמה הפנימי. ה peak systolic velocity בעורק התרדמה המשותף הוא 0.59 M/SEC הPVC בעורק התרדמה הפנימי הוא 1.04 M/SEC. נצפה היצרות קלה בעורק התרדמה החיצוני. בצד שמאל אין כל עדות להיצרות בעלת משמעות המודינמית וזרימת הדם היא סדירה. בשני הצדדים - הזרימה בעורק הורטברליס תקינה בכיוון ובטיב. רופה המשפחה המליץ על אספירין יומי ואמר שזה "לא חריג". מה דעתך? אני בת 44 בריאה בד"כ (תת פעילות בלוטת התריס שמטופלת ומאוזנת). במשקל סביר, עושה פעילות גופנית רבה, אין לי לחץ דם גבוה ולא קולסטרול גבוה. אבל כאמור, לאמי היה אירוע מוחי בגיל צעיר יחסית 49. מה אתה מיייעץ? תודה רבה מראש!! דליה

23/10/2010 | 17:02 | מאת: איציק מעמותת נאמן

ראשית: אינני רופא. שנית: להיות מוטרדת זה לא בריא ... שלישית : כדי להרגיע כדאי לך כבר עכשיו לבצע MRI כי תכן ויש לך מעקפים בנוסף למצב בעורקים הראשיים .. ובמקביל לבקש ייעוץ או חוות דעת על מצבך מפרופסור בורנשטיין או מד"ר איתן אוריאל באיכילוב או ד"ר גוטליב בתל השומר ויש רופאים אחרים מצוינים בכל מחלקת הנוירולוגיה בארץ. לגבי שאלתך לאספרין יש צורך במניעת צימות בדם ויש חוץ מהאספרין במידה ואת אלרגית אליו את הפלאביקס הניתן באישור מיוחד כיון שהוא יקר.בכל מקרה עם האספרין תצטרכי לקחת מונע חומציות כמו אמפרדקס . אם יש לך עודף זמן וכסף ..... יש בדיקה גנטית הנקראת MTHFR .במידה ואת הומוזיגוטית חיובית ויש לך הומוציסטאין בכמות גדולה וחסר לך ויטמין B12 אז את צריכה לשים לב ...ולקחת ויטמין B12 ללא הפסקה ותו לא. כך שאפשר לחסוך את כל הבדיקה ולהתחיל לקחת באופן סדיר ויטמין B12 בקפסולות המכילות גם ויטמינים אחרים הנקראות טריקרדיה או ביפולוס . רפואה שלימה איציק מעמותת נאמן קו תמיכה 0774665213 www.neeman.org.il לינק לאצר

מנהלי פורום שבץ מוח