חוות דעת ודרכי טיפול אפשריות באבי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

04/10/2010 | 21:56 | מאת: גידי

שלום רב, אשמח לקבל חוות דעת ודרכי טיפול אפשריות באבי, אשר מאושפז מזה כשבוע במצב קשה, ללא הכרה ומונשם. אנחנו מודעים לכך שהמצב קשה, ונודה לכל התייחסות! להלן עיקרי הנתונים בגיליון סטטוס אשר הוציא הרופא המטפל: נמצא עם כיחלון פריפרי, הוזמן מד"א ובוצעה החייאה בה הוחזר הדופק. מונשם ללא תגובה לכאב. אישונים מורחבים. צל"ח ללא תסנין או תפליט.ב- CT ראש לא הודגמו סימנים של אפקט מסה או של תהליך תופס מקום בולט. חדרי המח החריצים והציסטרנות בגדר הנורמה. הסינוסים הפארר נאזליים ותאי המסטאויד מאווררים. ללא תפיחות רקמות רכות ללא עדות לשברים בעצמות הגולגולת. צוואר מנח תקין במישור הקורונאלי. קיים יישור של העקומה הלורודטית. מעבר קרניצרביקאלי בגדר הנורמה. הdens במנח תקין ללא עדות לשבר או דיסלוקציה של החוליות. ספק שבר זעיר באוסטואופיק קדמי עליון של 6C. גופי החוליות בגובה תקין קיימים שיוניים ניווניים בייחוד בחוליות c5 ו – c7 עם שינויים דיסקוגניים ושינויים במפרקים הפאציטריים והאונקו-ורטברליים. קיימת הצרות קלה של הפורמינות הנוירנוליות. הרקמות הרכות הפארה-ורטברליות במראה תקין . מודגם טובוס בקנה. קיים קיפול של הזונדה אשר קצהה מצוי בקנה בגובה הבלונית של הטובוס. מעבדה – המוגלובין 13.08 נורמו, קראטנין 1.3 עם אוריה 35, נתרן 131, קליום 3.3, PCO2 68.4, PH 7.097, ביקרבונט 20.6. נוירולוגית – ללא רפלקס קורניאלי, ללא תגובת אישונים, ללא תגובה לכאב.

אכן לפי הבדיקה הנוירולוגית נראה כי המצב הינו ירוד מאוד,אולם מבלי לקבל את הסיפור הקליני המלא ולבצע בדיקה גופנית ונוירולוגית לא ניתן להעריך את המצב והצפי.

מנהלי פורום שבץ מוח