"קשר" בזרימת הדם

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

03/10/2010 | 08:43 | מאת: דליה

נשלחתי לאולטרה סאונד של הצוואר לבקשתי, כי לאמי היה אירוע מוחי בגיל 49. המאבחנת אמרה שיש "קשר" קטן בצד ימין המפריע קצת לזרימת הדם אבל לא משהו לרוץ אתו לבית חולים, אלא להראות לרופא המשפחה. אחרי שני לילות ללא שינה אני כותבת לכם ושואלת, מה יכולה להיות המשמעות של הדבר הזה? איזה בדיקות עלי לבקש מרופא המשפחה? האם יש מה לעשות נגד "קשר" שכזה? בדרך כלל אני בריאה, לא שמנה, בלי לחץ דם, ללא בעיות כולסטרול, לא מעשנת, עושה פעילות גופנית רק מה, קצת טיפוס לחוץ.... תודה רבה

לא ברורה לי משמעות ה"קשר". יש צורך להתבונן ישירות בבדיקת הדופלר ובמדדים כגון אחוז ההיצרות וPSV.

05/10/2010 | 09:55 | מאת: דליה

אתה צודק כמובן, והנה היום קיבלתי את המכתב הרשמי: בצד ימין יש היצרות קלה (בין 15%-50%) בעורק התרדמה הפנימי. ה peak systolic velocity בעורק התרדמה המשותף הוא 0.59 M/SEC הPVC בעורק התרדמה הפנימי הוא 1.04 M/SEC. נצפה היצרות קלה בעורק התרדמה החיצוני. בצד שמאל אין כל עדות להיצרות בעלת משמעות המודינמית וזרימת הדם היא סדירה. בשני הצדדים - הזרימה בעורק הורטברליס תקינה בכיוון ובטיב. רופה המשפחה המליץ על אספירין יומי ואמר שזה "לא חריג". מה דעתך? כאמור, אני בת 44 בריאה בד"כ (תת פעילות בלוטת התריס שמטופלת ומאוזנת). אבל לאמי היה אירוע מוחי בגיל צעיר יחסית 49. מה אתה מיייעץ? תודה רבה מראש!! דליה

מנהלי פורום שבץ מוח