שאלה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

31/08/2009 | 09:11 | מאת: דניאל

שלום! אני בת 29, לאחר PE,ובמעבר בין קלקסן לקומדין אירוע מוחי חולף שהתבטא בכאב ראש פתאומי, טשטוש ראיה עד כדי שלא ראיתי בעיין ימין, דקירות וקושי לנשום.וכן MRI מאוחר יותר הדגים מוקד החומר הלבן. בוצע TCD+הזרקת בועיות שהדגימה דלף בינוני מימין לשמאל. היום אני תחת קומדין. סובלת בזמן האחרון מדקירות בראש,(כאשר הדקירות באות בפיתאומיות ובחדות של כאב).ממיגרנות תמיד סבלתי, הם מתפתחות בהדרגה ולעיתים ישנה רגישות לאור. שמתי לב כי לאחרונה קרה לי שיחד עם הכאב ראש הופיע כאב באוזן(מצב שיניים תקין, האוזן לא כואבת ללא הראש)האם יש קשר בין השתיים? או צרוף מקרים? האם עלי לעשות משהו עם הדקירות שכן מעבר לכאב החד יש בי גם פחד. לא סגרתי עדיין את הדלף, ואושפזתי לפני חצי שנה בשל חשש ל DVT, רגל נפוחה, וכואבת -דופלר יצא תקין, INR-נמוך מהתווך טיפול הרצוי-1.6 הוחל טיפול בקלקסן והועלה מינון של קומדין. לפני שבןעיים התופעה חזרה. האם יתכן וכי מיקרואמבוליות מגיעות לראש וזה מקור הכאב? שכן הדלף מאפשר להם להגיע. האם פילטר (מטריה)יעיל במקרים שכאלה? ברקע בנוסף- כולסטרול גבוהה מטופלת בקרסטור40 מ"ג, ואיזיטרול 10 מ"ג. תת פעילות של בלוטת התריס- אלטרוקסין 100 מ"ג- מאוזנת. קומדין- מינון שבועי-74 מ"ג. תודה רבה

31/08/2009 | 09:22 | מאת: דניאל

שכחתי לציין כי ברקע: תרומבופליה- הומוזיטותית לפקטור II

ראשית,לא ברור לי האם האירוע שתיארת אכן היה בודאות אירוע מוחי . יש צורך לקבל פרטים נוספים אודות האירוע ולהתבונן ברצפים מסוימים בדיסק הMRI. שאלה זו הינה חשובה להחלטה בדבר סגירת הדלף הבין עלייתי בפעולה צינטורית. מינון הקומדין חשוב רק לצורך ההגעה לערכי המטרה של הINR. על מנת לענות לשאלות שהעלת יש צורך לקבל פרטים נוספים ולבצע בדיקה גופנית. הינך מוזמנת לפנות למרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב.

מנהלי פורום שבץ מוח