דימום בגזע המוח

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

25/08/2009 | 17:53 | מאת: עמית

חמי אושפז לפני 3 ימים עקב לחץ דם גבוה וחולשה כללית. הוא מרגיש טוב יותר ולחץ הדם ירד אולם יש לו תופעה של צללית, תמונה שהוא רואה אף על פי שכבר חלפה. היום מצאו שיש לו דימום בגזע המוח. 1. מה זה והאם יש לזה טיפול? 2. למה זה עלול לגרום. 3. מה צריך לשאול את הרופאים בשביל להבין בצורה מדויקת יותר מה יש לו. 4. באיזה בתי חולים מתמחים בטיפול במצב הזה. 5. מה הכי נכון לעשות עכשיו. תודה, עמית.

הביטוי הקליני של דימום בגזע המוח הינו רחב מאוד ועשוי לנוע מכפל ראיה ועד ירידה במצב הכרה. חשוב לבצע בדיקה נוירולוגית ולהתבונן ישירות בהדמיה על מנת להתרשם מגודל הדימום,מיקומו המדויק והביטוי קליני שנתן.במידה וחמך איננו מאושפז במחלקה נוירולוגית חשוב שיהיה נוירולוג מעורב בטיפול,עדיף כזה המתמחה בטיפול בשבץ מוח.

מנהלי פורום שבץ מוח