הזרקת בוטולינום טוקסין לאבי לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

23/08/2009 | 13:42 | מאת: גילה בניסטי

שלום ! אבי בן 71 עבר כמה אירועים מוחיים 2 האחרונים היו קשים, כיום ישוב על כסא ידו השמאלית אינה מתפקדת ואת כף ידו השמאלית הוא סוגר בחוזקה עד לפציעה לא ניתן לשטוף את ידו או להלבישו מאוד רגיש מכאבים, שאלתי היא: הופנה לאיכלוב ליחידה להפרעות תנועה להזרקת בוטוקס , ביום יום שותה 5 כדורים של גבה פנטין כל כדור 300 מ"ג 2.5 קומדין וכדור וזודיב להורדת לחץ דם. מבקשת לדעת במצבו האם הזרקת בוטולינום תהיה יעילה ותשפר את מצבו. בנוסף ראייתו אינה במיטבה [האם ניתן לשפר זאת], אשמח לקבל תשובה איך לשפר את מצבו ואת איכות חייו , ולמה מיועד גבה פנטין לוקח במשך שנתיים, לוקחת אותו ב9/09 להזרקה עם חששות כבדים שמה המצב יהיה גרוע יותר חלילה. לא הולך על רגליו רק עם תמיכה של משהוא לכמה צעדים ויושב, ישן הרבה לפעמים צלול ומבין מה מדברים איתו ולפעמים מבולבל ולא מתקשר. תודה על התיחסותך

יש צורך לבדוק את אביך ולהתרשם מהגפיים הספסטיות כדי להחליט האם עשוי להגיב להזרקות בוטוקס. יתכן כי ההתויה לטיפול בגבפנטין הינם כאבים מהם אביך סובל,אולם עליך להתיעץ עם הרופא שרשם את התכשיר.כדי לבדוק כיצד לשפר את מצבו ואיכות חייו אני מציע לפנות למרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב.

מנהלי פורום שבץ מוח