המלצה להחלפת תרופה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

05/08/2009 | 18:04 | מאת: פז

שלום רב לחברים הנכבדים, אימי (בת 57) עברה לאחרונה אירוע שבץ חוזר(קל), כאשר הארוע הקודם היה לפני 5 שנים, כאשר במהלכן טופלה בפלויקס. כעת נאמר לנו שנבחנות 2 חלופות עבורה (לאור חוסר היכולת למנוע את הארוע החוזר) : 1) לקחת בנוסף ל "לפלויקס" , גם "קרטיה". 2) לעבור לתרופה אחרת- AGGRENOX. התרופות לעיל נרכשות על ידינו באופן שהשיקול הכלכלי בעל משקל אפסי. להתייחסותכם אודה.

השילוב בין פלויקס לאספירין (קרטיה) עשוי להיות בעייתי לטווח הארוך שכן הוא מעלה באופן מובהק את הסיכון לדימומים סימפטומטים. ההחלטה לגבי המשך הטיפול צריכה להתקבל באופן פרטני על ידי הנוירולוג המטפל המכיר את החולה.

06/08/2009 | 23:47 | מאת: פז

ד"ר אוריאל, ראשית תודה על התשובה, האופצייה הראשונה שהועלתה אכן כעת נראית פחות רלוונטית, אולם, מה בנוגע ל- AGGRENOX ? הבנתי שכדור זה הוא שילוב של פלויקס ואספירין, ולמעשה נותן כיסוי טוב יותר מהפלויקס הנוכחי, האם אכן כך ? לתשובתך אודה, פז

מנהלי פורום שבץ מוח