עיוות הפה ועפעף פתוח

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

05/08/2009 | 12:07 | מאת: טל

שלום, לפני כשלושה חודשים דודתי התעוררה בבוקר עם עיקום של הפה לכיוון ימין ועפעף שמאל שלא נסגר מעצמו. היוא אושפזה כמה ימים ושוחררה הביתה. מאז היא עוברת טיפולי פיזוטרפיה שלא עוזרים כלל. קראתי על הסימפטומים הללו וככל הנראה היא עברה שבץ מוחי קל. יש לציין כי לפני 6 שנים לערך היא עברה אירוע דומה של עיקום הפה אך נעלם מעצמו לאחר כמה שבועות. קראתי גם שישנם טיפולים תרופתיים שממיסים את קריש הדם שחוסם את כלי הדם וגורם לשיתוק האיבר. האם המקרה המדובר מתאים לטיפולים אחרים ואולי יותר אגרסיביים מאשר פיזוטרפיות? אשמח לקבל יותר מידע ואף הפניה של רופא מומחה. המון תודה...

ראשית יתכן כי שיתוק שרירי הפנים שתיארת נובע מסיבה אחרת משבץ. על מנת לקבוע את האבחנה המתאימה יש צורך בקבלת ההיסוטוריה הרפואית המלאה וביצוע בדיקה נוירולוגית. הטיפולים שהינם בעלי פוטנציאל להמיס את קריש הדם ניתנים רק בשעות הראשונות לאחר הופעת הסימפטומים וגם אז רק בהתויות סלקטיביות מאוד.

מנהלי פורום שבץ מוח