רכיבה על אופני שטח לאחר שבץ מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

02/08/2009 | 20:06 | מאת: ניר

לפני כחצי שנה עברתי ארוע מוחי לאחר דיסקציה של עורק וורטבלרי שמאלי. כיום חזרתי לרוב התפקודים של לפני הארוע. שאלתי: האם אני יכול לחזור לרכב על אופני הרים? עיקר החשש שלי קשור לזעזועים לגוף בזמן הרכיבה והסיכון לעורק הוורטבלרי עקב כך. סיכונים נוספים המטרידים אותי פחות קשורים בפציעה (אני עדיין נוטל קומדין) ובעליית לחץ הדם (הטיול אליו אני רוצה להצטרף הוא בעצימות נמוכה ולכן אני פחות מוטרד מנושא זה) תודה מראש ניר

לאחר דיסקציה צוארית יש להזהר מכל חבלה אפשרית לאיזור הצואר. האזהרה מחבלות מקבלת משנה תוקף בחולים המטופלים בקומדין שכן כל פציעה קלה עלול להסתיים בדימום מסיבי.עליך להתיעץ באופן אישי עם הנוירולוג המכיר אותך ועוקב אחריך בנוגע להגבלות באורח החיים .

מנהלי פורום שבץ מוח