עיוות בפה ודיבור לא מובן כתוצאה מאירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

01/08/2009 | 18:24 | מאת: ברקת

שלום, אבא שלי ,בן 58, עבר אירוע מוחי קל לפני 4 ימים והתעקם לו הפה (צד שמאל)והדיבור שלו לא כל כך מובן, יש לו קצת חולשה ביד שמאל, הוא חלש ועייף. בסי-טי אמרו לנו שאין דימום אבל יש סתימות בכלי הדם הקטנים וכרגע הוא מאושפז להשגחה. כמו כן הוא חי לבד ולכן מאוד מאוד לחוץ ומפחד. רציתי לדעת האם זה מסתדר מהר? האם יש דרך לעזור לזה לחזור למצב הקודם? איך אני כילדה שלו יכולה לעזור כדי שהוא ישתקם ויחזור למצב הקודם הכי מהר שאפשר ושחס וחלילה לא יתדרדר מצבו. אשמח לקבל תשובה בהקדם.

מעבר מהיר לשיקום וטיפולי פיזיותרפיה אינטנסיביים עד כמה שניתן עשויים לזרז את ההחלמה. על מנת למנוע אירועים נוספים חשוב לבצע בירור מלא כולל דופלר עורקי תרדמה,אקו לב,הולטר אקג ובדיקות נוספות לפי ההתויה הקלינית וכן להתחיל טיפול מניעתי ולאזן באגרסיביות גורמי סיכון וסוקלרים כגון יתר לחץ דם,סוכרת,יתר שומנים בדם,עישון והשמנה.

מנהלי פורום שבץ מוח